Πάιατ: 500 χιλ δολ. βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα - Για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους μετανάστες

Πάιατ: 500 χιλ δολ. βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα - Για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους μετανάστες Facebook Twitter
ΗΠΑ: 500. χιλ δολ. στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στους μετανάστες (EPA)
0

Το ποσό των 500 χιλ. δολ. προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Όπως έκανε γνωστό, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάϊατ, «οι ΗΠΑ προσφέρουν το ποσό των 500.000 δολ. ως ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να υποστηρίξουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης του COVID-19 για μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα».

Η ανθρωπιστική αυτή βοήθεια δίνεται ως μέσο ενίσχυσης όχι μόνο στην Ελλάδας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου.

«Αυτή η νέα βοήθεια βασίζεται στην αρχή της αμερικανικής υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 202 εκατ. δολ. συνολική βοήθεια από τις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1,8 εκατ. δολαρίων σε υγειονομική βοήθεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική ανακοίνωση για την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας στην ανάρτησή του ο κ. Πάϊατ, διαβεβαίωσε πως «Οι ΗΠΑ θα σταθούν δίπλα στην Ελλάδα καθώς μαζί αντιμετωπίζουμε αυτή την παγκόσμια κρίση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM