Κορωνοϊός - Βρετανία: «Ο αριθμός νεκρών ίσως είναι 15% υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία»

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Ο αριθμός νεκρών ίσως είναι 15% υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία» Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βρετανία ενδέχεται να είναι κατά 15% μεγαλύτερος από τα έως τώρα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν ήμερα και περιλαμβάνουν τους θανάτους εκτός νοσοκομείων - σε ιδρύματα, άσυλα, γηροκομεία, σπίτια και παντός είδους δομές κοινωνικής περίθαλψης.

Όπως είναι γνωστό, ο απολογισμός που ανακοινώνει κάθε μέρα το υπουργείο Υγείας, αφορά μόνον ασθενείς του Covid-19 που καταλήγουν στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής της Γηραιάς Αλβιώνας, 6.235 άνθρωποι σε Αγγλία και Ουαλία πέθαναν έως τις 3 Απριλίου με την ένδειξη Covid-19 να αναγράφεται στα πιστοποιητικά θανάτου τους. Κοινώς, 15% περισσότεροι από εκείνους που είχαν καταγραφεί στα νοσοκομεία και ανακοινωθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)

O επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους φορείς διαχείρισης γηροκομείων τόνισε σήμερα πως ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μεταξύ των ηλικιωμένων είναι πολύ υψηλότερος από ότι επισήμως έχει ανακοινωθεί.

Οι ηλικιωμένοι έχουν «εγκαταλειφθεί ως πρόβατα επί σφαγήν», κατήγγειλε σήμερα η βαρόνη Ρος Άλτμαν που προασπίζεται εδώ και δεκαετίες τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην Daily Mail, κάνει λόγο για «κρυμμένους σιωπηλούς θανάτους».

Κατά την τελευταία συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την πανδημία χθες, Δευτέρα, ο ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Ουίτι, εκτίμησε πως περίπου το 13,5% των οίκων ευγηρίας είχαν περιστατικά κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε μια ομάδα του London School of Economics σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Γαλλία), ποσοστό 42% έως 57% του συνόλου των θανάτων που συνδέονται με τον ιό ήταν ένοικοι οίκων ευγηρίας.

Με πληροφορίες από Reuters/Associated Press/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ