Απεργία την Πρωτομαγιά

«Μαύρη λίστα» για τουρίστες δημιουργεί η Κίνα - Μετά τους νέους βανδαλισμούς στο Σινικό Τείχος

«Μαύρη λίστα» για τουρίστες δημιουργεί η Κίνα - Μετά τους νέους βανδαλισμούς στο Σινικό Τείχος Facebook Twitter
0

Η Κίνα φιλοδοξεί πως με ένα νέο μέτρο δημόσιας «διαπόμπευσης» θα αποτρέπει τους τουρίστες από τους βανδαλισμούς του πιο εμβληματικού μνημείου της, του Σινικού Τείχους.

Ο τομέας Badaling, το πιο δημοφιλές σημείο για τους τουρίστες, περίπου 70 χιλόμετρα βορειοδυτικά του κεντρικού Πεκίνου, παρέμενε κλειστό επί δύο μήνες, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού κι άνοιξε ξανά για το κοινό στις 24 Μαρτίου. Ακριβώς την ίδια ημέρα, ένας επισκέπτης του «συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να προκαλεί φθορές με ένα κλειδί στις πέτρινες οχυρώσεις του κι αργότερα ομολόγησε την πράξη του στις αρχές.

Η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία μέσω social media, έγινε trend στο Weibo (την δημοφιλέστερη social media πλατφόρμα στην Κίνα) προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Ανταποκρινόμενη στη νέα αυτή εξέλιξη, η Υπηρεσία του Σινικού Τείχους που είναι υπεύθυνη για διοικητικές υποθέσεις εντός της ειδικής τουριστικής ζώνης του Badaling, υιοθέτησε μια σειρά νέων πειθαρχικών μέτρων κατά όσων προκαλούν φθορές, με ισχύ από τις 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, προβλέπονται πρόστιμα για επτά κατηγορίες βανδαλισμού - μεταξύ αυτών και η χάραξη της πέτρας με αντικείμενα.

Οι τουρίστες που παραφέρονται, θα περιλαμβάνονται σε μία «μαύρη λίστα» που θα ανακοινώνεται τακτικά δημοσίως, σε μία προσπάθεια «περαιτέρω ευαισθητοποίησης, αλλά και άσκησης πίεσης στους τουρίστες».

Κάπως έτσι, οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμούς όταν θα προσπαθούν να αγοράσουν online εισιτήριο ξανά για το Μέγα Σινικό Τείχος, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εισόδου τους και σε άλλα μνημεία και αξοθέατα της περιοχής.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, οι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο τον βανδαλισμό μνημείων και, μάλιστα, τέτοιας σπουδαιότητας, γι'αυτό και καλωσορίζουν τα νέα μέτρα προστασίας τους

«Αυξάνοντας την έκθεση των τουριστών σε μαύρη λίστα θα ασκήσουμε περισσότερη πίεση στους παραβάτες, μέσω της κοινής γνώμης, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τουρίστες που αψηφούν τους νόμους» σχολιάζει η κρατική εφημερίδα Beijing Daily.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ