Αρνητική ήταν η απόφαση της δικαστή από το Μπρούκλιν στο αίτημα του R. Kelly να αποφυλακιστεί λόγω της επικινδυνότητας της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

Ο Kelly έχει προφυλακιστεί για εκβιασμό και σεξουαλικής φύσης κατηγορίες.

 

Αλλά στις 26 Μαρτίου, οι δικηγόροι του ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερος από σωφρονιστικό ίδρυμα του Σικάγο όπου κρατείται με την αιτιολογία ότι είναι 53 ετών και το γεγονός ότι πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αποτελεί παράγοντα κινδύνου, που τον καθιστούν ευάλωτο στην έκθεση στον κορωνοϊό.

 

Την Τρίτη, η Αμερικανίδα περιφερειακή δικαστής Ann Donnelly αρνήθηκε το αίτημα ωστόσο.

 

«Ο κατηγορούμενος είναι σήμερα υπό κράτηση λόγω του κινδύνου να διαφύγει ή θα επιχειρήσει να εμποδίσει, να απειλήσει ή να εκφοβίσει πιθανούς μάρτυρες», έγραψε η Donnelly.

 

Οι δικηγόροι του Kelly ζήτησαν να μεταφερθεί στο συγκρότημα διαμερισμάτων Roosevelt Collection Loft στο Σικάγο ενώ έχουν ήδη αντιδράσει στους νέους περιορισμούς του ιδρύματος για την άμβλυνση της εξάπλωσης του Covid-19.

 

Τα νέα μέτρα έχουν καταστήσει αδύνατο για αυτούς να συναντηθούν με τον πελάτη τους και να προετοιμαστούν για δίκη.

 

Οι δικηγόροι του R. Kelly, Steve Greenberg και Tom Farinella, ανέφεραν επίσης έναν μακρύ κατάλογο άλλων κατηγορουμένων, στους οποίους δόθηκε άδεια λόγω πανδημίας.

 

«Δεν πρόκειται για αίτημα του να ανοίξουμε τις πόρτες και να αφήσουμε όλους τους κρατούμενους έξω, αυτό είναι ένα συγκεκριμένο αίτημα που αφορά έναν συγκεκριμένο κρατούμενο», υποστήριξαν.

 

Με πληροφορίες του Variety