Βρετανία: 708 νεκροί σε μια μέρα από κορωνοϊό - 41.903 κρούσματα συνολικά

Βρετανία: 708 νεκροί σε μια μέρα από κορωνοϊό - 41.903 κρούσματα συνολικά Facebook Twitter
EPA
0

Καθώς οι μέρες περνούν, οι νεκροί από κορωνοϊό αυξάνονται με καταιγιστικό ρυθμό και στη Μεγάλη Βρετανία. 

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, 708 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στους 4.313. Οι 708 νέοι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 5μ.μ του Σαββάτου ενώ στην προηγούμενη ημερήσια καταμέτρηση (από την Πέμπτη έως την Παρασκευή), είχαν καταγραφεί 684 θάνατοι. 

Συνολικά στην χώρα έχουν διενεργηθεί 183.190 έλεγχοι και 41.903 έχουν βρεθεί θετικοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. 

Το ποσοστό θνητότητας για όσους αναγκάζονται να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη την Βρετανία αγγίζει το 50% σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα για 2.249 ασθενείς. 

O πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, προέτρεψε με νέο μήνυμά του τους Βρετανούς να παραμείνουν σπίτι καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου. Και ο ίδιος παραμένει σε καραντίνα από την στιγμή που βρέθηκε θετικός. Παρά την σκληρή κριτική που δέχτηκε για την αρχική αντιμετώπισή του, ο ίδιος υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «έδρασε απολύτως εξαιρετικά καλά στην καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ