Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να τον συγχωρήσει - Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από το λαό να τον συγχωρήσει - Για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε «συγχώρεση» από τους συμπολίτες του, μετά την επιβολή καθολικού lockdown που, όπως είπε, θα πλήξει εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους.

Οι επικρίσεις εντείνονται στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου ψυχών λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση, της έλλειψης σχεδίου και των σαρωτικών περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε διάστημα μόλις τεσσάρων ωρών.

Πολλοί από τους πολίτες έμειναν μέσα σε ελάχιστες μέρες χωρίς δουλειά και τρόφιμα.

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι που βρίσκονταν στην Ινδία για εργασία, αναγκάστηκαν να περπατήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στα χωριά τους, στις γειτονικές χώρες.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον λαό, ο Ναρέντρα Μόντι ζήτησε συγγνώμη για τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων απομόνωσης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «δεν υπήρχε άλλος τρόπος» για την ανάσχεση της αστραπιαίας εξάπλωσης του ιού.

«Ιδίως όταν βλέπω τους φτωχούς αδερφούς και αδερφές μου, νιώθω πως μάλλον σκέφτονται τι σόι πρωθυπουργός είναι αυτός που τους έβαλε σε τέτοια δυσχέρεια. Ζητώ τη συγχώρεση ιδίως από εκείνους» είπε ο ίδιος.

«Πιθανώς πολλοί θα είναι εξοργισμένοι μαζί μου επειδή βρίσκονται σε κατ'οίκον απομόνωση. Κατανοώ τις δυσκολίες σας, όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πολεμήσουμε τον κορωνοϊό. Είναι μια μάχη ζωής και θανάτου και πρέπει να την κερδίσουμε» συμπλήρωσε.

Η Ινδία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη κονδύλι βοήθειας 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους οικονομικά ευάλωτους της χώρας, ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες πως ίσως να μην είναι αρκετό.

Υπάρχουν φόβοι πως μια έξαρση της πανδημίας στη χώρα - μία από τις πιο πυκνά κατοικημένες του πλανήτη - θα μπορούσε να καταλήξει σε όλεθρο.

Η οικονομία της χώρας βρισκόταν ήδη εν μέσω σοβαρής επιβράδυνσης προτού η χώρα ανακοινώσει τα περιοριστικά μέτρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM