Κορωνοϊός στην Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί και πάνω από 9.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Τουρκία: Στους 131 οι νεκροί και πάνω από 9.000 τα κρούσματα Facebook Twitter
0

131 νεκρούς από κορωνοϊό καταγράφει σήμερα η Τουρκία καθώς 23 άνθρωποι έχασαν μέσα σε μια μέρα τη ζωή τους από την πανδημία.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 9.127 (1.815 νέα κρούσματα σε 24 ώρες) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Περίπου 105 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός ανέφερε μέσω του Twitter ότι έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα 65.446 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων τα 9.982 μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Στόχος των τουρκικών αρχών είναι να καταφέρουν να κάνουν 10.000 τεστ ημερησίως.

Από χθες η Τουρκία σταμάτησε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων και περιόρισε τις εσωτερικές πτήσεις, καθώς το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ζήτησε να δοθεί εντολή στον πληθυσμό να μείνει στα σπίτια του καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού αυξήθηκαν αλματωδώς για τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε  να υπάρξει "μια εθελοντική καραντίνα", στο πλαίσιο της οποίας οι Τούρκοι να μένουν σπίτι εκτός για τα ψώνια ή για βασικές ανάγκες ώστε να βοηθήσουν να συγκρατηθεί η επιδημία.

Όμως αφού ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), απηύθυνε έκκληση να επιβληθεί συνολικός περιορισμός.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού, σταματώντας τις διεθνείς πτήσεις, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ των πόλεων και θέτοντας υπό την έγκριση της κυβέρνησης άλλες εσωτερικές μετακινήσεις.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε πως από σταματά όλες τις διεθνείς πτήσεις μέχρι τις 17 Απριλίου και θα περιορίσει τις εσωτερικές πτήσεις σε αυτές προς και από 14 μεγάλες πόλεις.

Οι εσωτερικές πτήσεις που εξυπηρετούν τις πόλεις Άγκυρα, Αττάλεια, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζερούμ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καισάρεια, Ικόνιο, Μαλάτια, Σαμσούντα, Τραπεζούντα και Βαν θα πραγματοποιούνται, όμως οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο που να αποδεικνύει πως τους επιτρέπεται από τον κυβερνήτη τους να ταξιδέψουν, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ωστόσο οι πωλήσεις εισιτηρίων για τις πτήσεις αυτές ανεστάλησαν μέχρι να εγκατασταθεί ένα δίκτυο επικοινωνίας ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και την αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο αρμόδιος για τα μέσα ενημέρωσης αντιπρόεδρος της Turkish Airlines Γιαχγιά Ουστούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Διεθνή / «Tinder Swindler»: Συνελήφθη στη Γεωργία ο διαβόητος «απατεώνας του Tinder»

Το πραγματικό του όνομα είναι Σιμόν Γεχούντα Χαγιούτ, και φέρεται να εξαπάτησε γυναίκες σε διάφορες χώρες, παρουσιάζοντας ψευδώς τον εαυτό του ως γιο του δισεκατομμυριούχου «βασιλιά των διαμαντιών» Λεβ Λεβίεφ
LIFO NEWSROOM
«Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Διεθνή / «Σταματήστε να κολυμπάτε στα κανάλια μας!» – Η Βενετία κηρύσσει πόλεμο στους απείθαρχους τουρίστες

Στο απροχώρητο φαίνεται πως έχει φτάσει η κατάσταση με τους τουρίστες στη Βενετία, με τους ντόπιους να δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν την πόλη με ασέβεια και ζητούν αυστηρότερα μέτρα
LIFO NEWSROOM
Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM