ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κορωνοϊός: Τέλος η παραγωγή iPhone στην Ινδία μετά το lockdown του Μόντι

Κορωνοϊός: Τέλος η παραγωγή iPhone στην Ινδία μετά το lockdown του Μόντι Facebook Twitter
EPA
0

H παραγωγή iPhone στην Ινδία σταματάει μετά το lockdown των 21 ημερών που επέβαλε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε μία προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Μετά την εντολή Μόντι, η Foxconn και η Wistron Corp, βασικοί συνεργάτες της Apple στην Ινδία, έκλεισαν τα εργοστάσια τους και η παραγωγή των iPhone σταμάτησε ολοκληρωτικά. Μαζί με το προσωπικό των εργοστασίων και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Apple στην Ινδία απέχουν από τις δουλειές τους. Πέρα από την Apple η Foxconn και η Wistron αποτελούν συνεργάτες πολλών μεγάλων εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών.

Παρότι καμία από της εταιρείες δεν έχει αποκαλύψει ποια προϊόντα θα επηρεαστούν είναι γνωστό πως τα εργοστάσια στην Ινδία παράγουν παλαιότερα μοντέλα iPhone και gadgets κυρίως για την εγχώρια αγορά. Η Apple δεν σχολίασε το γεγονός. 

Η Apple κατέχει ένα μικρό μερίδιο στην αγορά των smartphone της Ινδίας, καθώς οι υψηλές τιμές σε συνδυασμό με τους υψηλούς δασμούς κάνουν τα προϊόντα της απρόσιτα για τον μέσο Ινδό. Αλλά η εταιρεία θεωρεί τη χώρα ως σημαντική για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της.

Πλήρης περιορισμός για τρεις εβδομάδες 

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διέταξε χθες τον πλήρη περιορισμό στην Ινδία, έναν γίγαντα 1,3 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, για τρεις εβδομάδες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια σας. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, ολόκληρη η χώρα θα μπει σε καραντίνα. Για να σωθεί η Ινδία, για να σωθεί ο κάθε πολίτης, εσείς, η οικογένειά σας», δήλωσε ο αρχηγός της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς όλη τη χώρα

«Εάν σε αυτές τις 21 μέρες δεν τηρηθεί ο περιορισμός, η χώρα και η οικογένειά σας θα γυρίσουν 21 χρόνια πίσω», δήλωσε ο εθνικιστής ινδουιστής ηγέτης. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Ινδούς να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση και να μένουν στο σπίτι. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεφύγουμε από τον κορωνοϊό», προειδοποίησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/economictimes.indiatimes.com

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΕΙΝ

Διεθνή / Αρχεία του FBI αποκαλύπτουν στενές σχέσεις του Έπσταϊν με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και τον Ντέιβιντ Μπλέιν

Οι διάσημοι ταχυδακτυλουργοί Ντέιβιντ Μπλέιν και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ είχαν στενές σχέσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης
THE LIFO TEAM
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
NATO ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Γιατί ο πόλεμος στο Ιράν δείχνει ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πολεμήσει τη Ρωσία

Από τις ελλείψεις σε πυρομαχικά μέχρι την ανεπαρκή χρηματοδότηση των ναυτικών δυνάμεων, η συμμαχία φαίνεται να βρίσκεται αρκετά μακριά από το να είναι πραγματικά έτοιμη για πόλεμο
THE LIFO TEAM