Κορωνοϊός: Ορόσημο η σταδιακή έξοδος της κινεζικής επαρχίας Hubei από την καραντίνα

Κορωνοϊός: Ορόσημο η σταδιακή έξοδος της κινεζικής επαρχίας Hubei από την καραντίνα Facebook Twitter
Ορόσημο η σταδιακή έξοδος της επαρχίας Hubei από την καραντίνα του κορωνοϊού στην Κίνα (EPA)
0

Η ενδοχώρα της Κίνα καταγράφει πτώση στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, καθώς οι εισαγόμενες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται έγκαιρα χωρίς να μολύνουν τους κατοίκους.

Αυτό ισχύει και για την επαρχία της Hubei, όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα της πανδημίας. Πλέον, η ζωή αρχίζει δειλά δειλά να επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Στην επαρχία της Hubei δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα, παρά τους τρεις θανάτους, δύο από αυτούς στη Γουχάν. Οι τοπικές αρχές νωρίτερα σήμερα, υποβίβασαν το επιδημικό επίπεδο κινδύνου από «υψηλό» σε «μέτριο».

Τα τρένα πλέον αναχωρούν από την επαρχία αλλά όχι ακόμα προς την πολύπαθη Γουχάν. Αντίστοιχα και οι πτήσεις αποκαθίστανται αν και αρκετά αεροδρόμια παραμένουν κλειστά.

Η κινεζική τηλεόραση δείχνει τις πρώτες εικόνες με τους πολίτες να ζητωκραυγάζουν καθώς τα οδοφράγματα σταδιακά αποσύρονται από τους δρόμους και οι κάτοικοι μπορούν μετά από μήνες να οδηγήσουν έξω από τα όρια της επαρχίας.

Ενώ η κατάσταση της καραντίνας σταδιακά υποχωρεί στη Hubei, στην περίπτωση της πόλης Γουχάν η μετακίνηση με τα ΜΜΜ δεν θα αποκατασταθεί πριν από την 8η Απριλίου. Πλέον μόνο αυτοί που είναι διαγνωσμένοι ως υγιείς μπορούν να ταξιδεύουν.

Παρόλα αυτά το άνοιγμα της Hubei στον έξω κόσμο θεωρείται ως ένα «σημαντικό ορόσημο» για την Κίνα, όπου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν.

Συνολικά, οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κρουσμάτων στην Κίνα έφτασαν στις 81.218, με τα 474 κρούσματα να είναι εισαγόμενα. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί έως σήμερα 3.281 θάνατοι.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM