Ο Τραμπ πρότεινε στον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεργαστούν για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ πρότεινε στον Κιμ Γιονγκ Ουν να συνεργαστούν για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Σύμμαχο στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν απέναντι στον κορωνοϊό αναζητά ο Ντόναλντ Τραμπ.
1

Με επιστολή του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητά να συνεργαστούν  απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της χαιρέτισε το Σάββατο την επιστολή του προέδρου των ΗΠΑ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι ήταν ένα σημάδι των «ειδικών και πολύ σταθερών προσωπικών σχέσεων» μεταξύ των δύο ηγετών παρά τις πρόσφατες τριβές.

Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έστειλε την επιστολή και δήλωσε ότι ήταν «επιτακτικής σημασίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του συνεργασία με τους παγκόσμιους ηγέτες στο ζήτημα της συνεχιζόμενης πανδημίας». Ο Τραμπ προσβλέπει σε συνεχείς επαφές με τον πρόεδρο Κιμ, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έλαβε επιστολή από το Τραμπ, στην οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τις προσπάθειες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να  υπερασπιστεί τον λαό του απέναντι στη μάστιγα του κορωνοϊού.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της επιδημίας, λέγοντας ότι εντυπωσιάστηκε από τις προσπάθειες του Προέδρου να υπερασπιστεί τον λαό του υπό τη σοβαρή απειλή της επιδημίας», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας. Δεν διευκρίνισε όμως πότε έλαβε την επιστολή αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η επιστολή ανέφερε ότι παρά τις καλές προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ηγετών, «εάν δεν παρασχεθεί αμεροληψία και ισορροπία και δεν αρθεί η μονομερής και άπληστη πρόθεση, οι διμερείς σχέσεις θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται».

Με πληροφορίες του Reuters 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Διεθνή / Γερμανία: Το ντονέρ εκτοξεύτηκε στα 10 ευρώ και οι αντιδράσεις μπορεί να επηρεάσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές

Στη Γερμανία καταναλώνονται 1,3 δισεκατομμύρια ντονέρ κεμπάπ ετησίως - Να μπει πλαφόν στην τιμή προτείνει το Die Linke - «Όπου κι αν πάω, με ρωτούν» λέει ο Όλαφ Σολτς
NEWSROOM
Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια