Διάγγελμα Μέρκελ για κορωνοϊό: Η Γερμανία ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης από τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο

Διάγγελμα Μέρκελ για κορωνοϊό: Η Γερμανία ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης από τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
0

Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης από τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό διάγγελμά της, απευθύνοντας έκκληση τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε τη στα σοβαρά. Από τη στιγμή της γερμανικής επανένωσης... όχι, από τη στιγμή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχει υπάρξει μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα μας που να εξαρτάται τόσο πολύ από την κοινή μας δράση και αλληλεγγύη», τόνισε η Μέρκελ.

Στο πρώτο της τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος στα 14 χρόνια της θητείας της στην καγκελαρία, η Μέρκελ προειδοποίησε πως κάθε έκτακτο μέτρο που έχει ληφθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19 θα αποδειχτεί μάταιο, αν οι πολίτες δεν αλλάξουν την ατομική συμπεριφορά τους.


Μετά από δύο συνεντεύξεις Τύπου για τα έκτακτα μέτρα, η καγκελάριος αποφάσισε να απευθυνθεί απ'αυθείας στο γερμανικό λαό, εξηγώντας πως η κυβέρνηση έχει εστιάσει στον κύριο στόχο «επιβράδυνσης της διάχυσης του ιού, σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο», κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί στην έρευνα για το εμβόλιο και την αποφυγή υπερφόρτωσης του γερμανικού συστήματος υγείας.


«Πρέπει να περιορίσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης από τον έναν στον άλλο, όσο πιο πολύ μπορούμε» σημείωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας οι σαρωτικοί περιορισμοί στη δημόσια ζωή δεν αποφασίστηκαν ελαφρά τη καρδία: «Για κάποιον σαν κι εμένα, που τα ταξίδια και η ελευθερία κίνησης είναι δικαιώματα δύσκολα κεκτημένα, τέτοιοι περιορισμοί νομιμοποιούνται στη φάση της απόλυτης κρισιμότητας».


«Η Γερμανία διαθέτει βέβαια ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, γι αυτό και μπορεί κανείς να το εμπιστεύεται, αλλά τα νοσοκομεία μας θα ήταν υπερπλήρη εάν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταφέρονταν σε αυτά πάρα πολλοί ασθενείς, οι οποίοι θα υποφέρουν από μια σοβαρή μορφή της λοίμωξης με κορονοϊό», πρόσθεσε η καγκελάριος λόγω του ταχέως αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για το κλείσιμο όλων των μπαρ, εστιατορίων, θεάτρων και την ακύρωση των μεγάλων θεαμάτων και εκδηλώσεων. Αυτήν την εβδομάδα δε, κάποιες από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρείες έκλεισαν τις μονάδες τους και χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι.

Με πληροφορίες από Politico/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ