ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Αυστρία: Το Ίνσμπρουκ δήλωσε προθυμία να δεχθεί 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Αυστρία: Το Ίνσμπρουκ δήλωσε προθυμία να δεχθεί 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Πρόθυμη να δεχθεί έως και 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι η πόλη Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσα του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, όπως δήλωσε το απόγευμα ο δήμαρχος Γκέοργκ Βίλι.

Ο Γκέοργκ Βίλι ζήτησε μία κατανομή τους στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα».

«Η Αυστρία έχει την υποχρέωση να κάνει κάτι, και μάλιστα πολύ περισσότερα από τώρα. Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, και γι αυτό η Αυστρία πρέπει να αναλάβει ένα μέρος αυτών των προσφύγων», τόνισε ο Γκέοργκ Βίλι, σε σημερινή συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ίνσμπρουκ, όπου ζουν σήμερα 132.000 άνθρωποι, «εάν αρκετές χώρες -και στην καλύτερη περίπτωση όλες οι χώρες- της ΕΕ υποδεχθούν ένα μέρος των προσφύγων, τότε θα είναι δυνατόν να τερματιστεί αυτό το δράμα».

Ο ίδιος προτίθεται να ξεκινήσει μία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας το Ίνσμπρουκ και άλλες πόλεις και κοινότητες στην Αυστρία θα υποδεχθούν πρόσφυγες- και αυτό, όπως τόνισε, είναι απλά ένα λογιστικό θέμα που μπορεί να λυθεί.

Αναφερόμενος στην άρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος -το οποίο συγκυβερνά με τους Πράσινους σε ομοσπονδιακό επίπεδο στην Αυστρία- να γίνουν προαιρετικά δεκτοί πρόσφυγες στη χώρα, ο Γκέοργκ Βίλι παρατήρησε πως το Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει μετά να αναλάβει την ευθύνη για μία ανθρωπιστική καταστροφή.

Το Ίνσμπρουκ, γνωστή πανεπιστημιούπολη και ένα από τα πλέον αγαπητά χειμερινά θέρετρα στην Κεντρική Ευρώπη, είχε φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976, όπως επίσης του Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και του 1988.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Γαλλία: Ο Μακρόν ζητά την άμεση σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την εθνική, εδαφική ασφάλεια και για την ασφάλεια των συμπατριωτών μας στη Μέση Ανατολή», τόνισε, μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM
Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM