Κύπρος: Κλείνουν οδοφράγματα προληπτικά λόγω κοροναϊού

Κύπρος: Κλείνουν οδοφράγματα προληπτικά λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
Κλείνουν τα οδοφράγματα λόγω κοροναϊού στην Κύπρο, με απόφαση του υπουργείου Υγείας (EPA/STRINGER)
0

Για προληπτικούς λόγους και για την καλύτερη δυνατή προστασία όλων των πολιτών της Κύπρου, ο υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε το κλείσιμο οδοφραγμάτων, μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις αναφορικά με τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα η κίνηση αυτή αφορά στα οδοφράγματα στην οδό Λήδρας, τον Αστρομερίτη, τη Λεύκα και τη Δερύνεια, τα οποία και επιλέχθηκαν επειδή εξυπηρετούν γεωγραφικά τους σκοπούς των πολιτών.

 Η συγκεκριμένη κίνηση, για την οποία έχει ενημερωθεί και η τουρκοκυπριακή πλευρά, θα διαρκέσει επτά ημέρες αρχής γενομένης από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του νησιού, τα υπόλοιπα οδοφράγματα (Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλας και στον Πύργο) τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, θα στελεχώνονται από νοσηλευτές και διασώστες οι οποίοι θα εργάζονται σε υπερωριακή βάση.

Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος μιλούσε μετά από συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ειδικά για μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, διευκρίνισε ωστόσο, πως το θέμα δεν είναι αν θα προσβληθεί η Κύπρος από τον κοροναϊό αλλά το πότε θα συμβεί αυτό.

«Χρειάζεται εγρήγορση, επαγρύπνηση και όχι πανικός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε ότι «έχει ενεργοποιηθεί το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων από σήμερα το πρωί στο οποίο μετέχουν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας, Άμυνας και ο Υφυπουργός Τουρισμού».

Η διυπουργική επιτροπή, είπε, θα συνέρχεται καθημερινά να αξιολογεί την κατάσταση και αν χρειάζεται να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ή αποφάσεις.

«Όσον αφορά τους χώρους καραντίνας που θα επιλεγούν εάν και εφόσον χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, αυτοί θα είναι ο χώρος κατασκήνωσης της ΔΕΟΚ» σημείωσε.

Επίσης εάν χρειαστεί θα διατεθούν κατοικίες εκτός οικιστικών οικισμών ενώ θα προτείνεται και αυτοπεριορισμός, όπως ορίζουν οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM