Ο Κέλι Σλέιτερ δημιουργεί στην έρημο τα μεγαλύτερα κύματα για σερφ στον κόσμο

Ο Κέλι Σλέιτερ δημιουργεί στην έρημο τα μεγαλύτερα κύματα για σερφ στον κόσμο Facebook Twitter
0

Σχέδια για τη μεγαλύτερη δεξαμενή τεχνητών κυμάτων για σερφ που θα κατασκευαστεί στην έρημο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Kelly Slater Wave Company, εταιρία σέρφερ και ηθοποιού, Κέλι Σλέιτερ.  

Ο επί 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ, Κέλι Σλέιτερ, σε συνεργασία με εταιρίες επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων (Meriwether Companies και Big Sky Wave Developments) αναμένεται να ξεκινήσουν την ανάπτυξη του έργου εντός του 2021 με στόχο την ολοκλήρωσή του ένα χρόνο μετά. Η δεξαμενή κυμάτων θα είναι μέρος μίας περιοχής 400 στρεμμάτων στο La Quinta της Καλιφόρνιας που βρίσκεται στους πρόποδες του Coral Mountain.

Σχέδια για δημιουργία 750 κατοικιών αλλά και γηπέδου γκολφ είχαν εγκριθεί προηγουμένως για την συγκεκριμένη έκταση. Ωστόσο η νέα πρόταση, με τη δημιουργία της ειδικής δεξαμενής, απαιτεί μικρότερη ποσότητα νερού απ' ότι ένα γήπεδο γκολφ. «Επιλέξαμε να προχωρήσουμε με αυτό το έργο επειδή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω την τεχνολογία μας και επίσης επειδή ένας από τους ιδρυτικούς συνεργάτες μας, ο Michael Schwab, είναι επικεφαλής της ομάδας που εκτελεί το έργο» δήλωσε ο Σλέιτερ.


Το έργο θα περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο θέρετρο, κατοικίες, ιδιωτικό κλαμπ, πολλαπλούς χώρους εστίασης και προσφορές αθλητικών δραστηριοτήτων. Το συγκρότημα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα διαθέτει ένα ξενοδοχείο 150 δωματίων και έως 600 κατοικίες προς πώληση που οι τιμές που θα κυμαίνονται από ένα έως πέντε εκατομμύρια δολάρια. Η πρόσβαση στις παρεχόμενες ανέσεις θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τα μέλη και τους επισκέπτες τους ενώ τα εστιατόρια θα είναι προσβάσιμα στο κοινό μέσω κρατήσεων.


Το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος θα είναι η ειδική δεξαμενή κυμάτων περιεκτικότητας 69.000 περίπου κυβικών μέτρων νερού, που θα εξυπηρετεί στα κύματά της μέχρι 25 λάτρεις του σερφ - περίπου πέντε στο κύριο κύμα, 10 στα μικρότερα κύματα στα άκρα της δεξαμενής. 

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM