Ο Κέλι Σλέιτερ δημιουργεί στην έρημο τα μεγαλύτερα κύματα για σερφ στον κόσμο

Ο Κέλι Σλέιτερ δημιουργεί στην έρημο τα μεγαλύτερα κύματα για σερφ στον κόσμο Facebook Twitter
0

Σχέδια για τη μεγαλύτερη δεξαμενή τεχνητών κυμάτων για σερφ που θα κατασκευαστεί στην έρημο της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Kelly Slater Wave Company, εταιρία σέρφερ και ηθοποιού, Κέλι Σλέιτερ.  

Ο επί 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σερφ, Κέλι Σλέιτερ, σε συνεργασία με εταιρίες επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων (Meriwether Companies και Big Sky Wave Developments) αναμένεται να ξεκινήσουν την ανάπτυξη του έργου εντός του 2021 με στόχο την ολοκλήρωσή του ένα χρόνο μετά. Η δεξαμενή κυμάτων θα είναι μέρος μίας περιοχής 400 στρεμμάτων στο La Quinta της Καλιφόρνιας που βρίσκεται στους πρόποδες του Coral Mountain.

Σχέδια για δημιουργία 750 κατοικιών αλλά και γηπέδου γκολφ είχαν εγκριθεί προηγουμένως για την συγκεκριμένη έκταση. Ωστόσο η νέα πρόταση, με τη δημιουργία της ειδικής δεξαμενής, απαιτεί μικρότερη ποσότητα νερού απ' ότι ένα γήπεδο γκολφ. «Επιλέξαμε να προχωρήσουμε με αυτό το έργο επειδή μας επιτρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω την τεχνολογία μας και επίσης επειδή ένας από τους ιδρυτικούς συνεργάτες μας, ο Michael Schwab, είναι επικεφαλής της ομάδας που εκτελεί το έργο» δήλωσε ο Σλέιτερ.


Το έργο θα περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο θέρετρο, κατοικίες, ιδιωτικό κλαμπ, πολλαπλούς χώρους εστίασης και προσφορές αθλητικών δραστηριοτήτων. Το συγκρότημα των 200 εκατομμυρίων δολαρίων θα διαθέτει ένα ξενοδοχείο 150 δωματίων και έως 600 κατοικίες προς πώληση που οι τιμές που θα κυμαίνονται από ένα έως πέντε εκατομμύρια δολάρια. Η πρόσβαση στις παρεχόμενες ανέσεις θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες των σπιτιών, τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, τα μέλη και τους επισκέπτες τους ενώ τα εστιατόρια θα είναι προσβάσιμα στο κοινό μέσω κρατήσεων.


Το κύριο αξιοθέατο του συγκροτήματος θα είναι η ειδική δεξαμενή κυμάτων περιεκτικότητας 69.000 περίπου κυβικών μέτρων νερού, που θα εξυπηρετεί στα κύματά της μέχρι 25 λάτρεις του σερφ - περίπου πέντε στο κύριο κύμα, 10 στα μικρότερα κύματα στα άκρα της δεξαμενής. 

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM