«Κανείς δεν έχει δει τα παιδιά της από τον Σεπτέμβριο»: Συνέλαβαν μητέρα στη Χαβάη με εγγύηση 5 εκατ. δολαρίων

«Κανείς δεν έχει δει τα παιδιά της από τον Σεπτέμβριο»: Συνέλαβαν μητέρα στη Χαβάη με εγγύηση 5 εκατ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Η Λόρι Βάλοου, μητέρα δύο εξαφανισμένων παιδιών από το Αϊντάχο συνελήφθη στην Χαβάη και κρατείται από τις αρχές, με εγγύηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποφυλάκισή της. 

Αστυνομικοί του τμήματος στο Kaua'i συνέλαβαν την γυναίκα που τυπικά κατηγορείται για εγκατάλειψη ανηλίκων και παρακώλυση του έργου των αρχών, αλλά η υπόθεση είναι σαφώς πιο περίπλοκη και σοβαρή καθώς τα δύο ανήλικα παιδιά της παραμένουν άφαντα από τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκονται ο 7χρονος Τζόσουα και η 17χρονη Τάιλι Ράιαν, κανείς δεν γνωρίζει αν ζουν ή αν είναι νεκροί. Για την εγκατάλειψή τους, η Βάλοου κινδυνεύει να πάει στην φυλακή για 14 χρόνια αλλά αυτή είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» καθώς, εκτός από τα δύο εξαφανισμένα παιδιά, οι αρχές φοβούνται πως η Βάλοου συνδέεται και με πλήθος ανεξήγητων θανάτων. 

Δικαστήριο είχε διατάξει την Βάλοου να παρουσιάσει τα παιδιά της στο αστυνομικό τμήμα της κομητείας Μάντισον, στο Αϊντάχο, το αργότερο έως τις 30 Ιανουαρίο, ώστε να αποδείξει πως αυτά ζουν και είναι καλά στην υγεία τους - κάτι που η γυναίκα δεν έπραξε και μάλιστα αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Ο Τζόσουα πήγε για τελευταία φορά στο σχολείο στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Σε ένα email,η Βάλοου υποστήριζε ότι θα πάρει τον 7χρονο από το δημοτικό, επειδή η οικογένειά της «έπρεπε να μετακομίσει γρήγορα», ώστε η ίδια να αναλάβει μια δουλειά εκτός Πολιτείας. Η αστυνομία άρχισε να ζητά την βοήθεια όσων ενδεχομένως γνώριζαν κάτι με καθυστέρηση μηνών, τον Δεκέμβριο. Τον ίδιο μήνα, το αστυνομικό τμήμα του Ρέξμπουργκ άρχισε να αναζητά την Βάλοου και τον σύζυγό της, Τσαντ Ντέιμπελ, έναν θρησκευόμενο συγγραφέα που γράφει για προφητείες και το «τέλος του κόσμου». 

Ο διευθυντής του σχολείου Τζος Γουίλσον δήλωσε στο East Idaho News πώς θυμάται την Βάλοου να μπαίνει στο γραφείο του στις 24 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας στους υπεύθυνους ότι ο Τζόσουα θα μαθήτευε κατ' οίκον. Συμπλήρωσε τις απαραίτητες αιτήσεις για την διαγραφή του παιδιού και αποχώρησε. «Είναι μία τυπική διαδικασία», είπε ο Γουίλσον. «Δεν υπήρχε τίποτα την δεδομένη στιγμή για να μας θορυβήσει». 

Η αποθήκη με πράγματα των παιδιών

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, η Βάλοου νοίκιασε και εγκατέλειψε έναν αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο είχε βάλει αντικείμενα των δύο παιδιών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η Βάλοου νοίκιασε την αποθήκη την 1η Οκτωβρίου και έχει καταγραφεί επανειλημμένα από κάμερες ασφαλείας να ελέγχει τα αντικείμενα μέσα στον χώρο. 

Τον Ιανουάριο, η πληρωμή του ενοικίου με πιστωτική κάρτα δεν έγινε δεκτή και ο ιδιοκτήτης της μονάδας ειδοποίησε την αστυνομία. Μέσα στην αποθήκη βρέθηκαν ποδήλατα, ένα σκούτερ, χειμωνιάτικα ρούχα, ένα φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του Τζόσου και της Τάιλι, σπορ εξοπλισμός, κουβέρτες και ένα σακίδιο με τα αρχικά του αγοριού.

Οι ανεξήγητοι θάνατοι

Εκτός από τα δύο παιδιά, οι αστυνομικές αρχές σε αρκετές πολιτείες ερευνούν μια σειρά ύποπτων θανάτων στο περιβάλλον της Βάλοου και του Ντέιμπελ τους τελευταίους μήνες. Η προηγούμενη σύζυγος του συγγραφέα, Τάμι, είχε βρεθεί νεκρή τον Οκτώβριο, κάτω από ύποπτες συνθήκες. Ο τέταρτος σύζυγος της Βάλοου, Τσαρς, πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Ιούλιο του 2019 από τον αδελφό της, Άλεξ Κοξ και λίγο αργότερα ο ίδιος ο Κοξ βρέθηκε νεκρός. Κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον θάνατο της Τάμι, η αστυνομία αντιλήφθηκε για πρώτη φορά πως αγνοούνταν και τα δύο παιδιά. 

Ο παππούς των παιδιών και ο μεγαλύτερος γιος της Βάλοου εξακολουθούν να ελπίζουν πως ο Τζόσουα και η Τάιλι είναι ζωντανοί, αλλά η Βάλοου και ο Ντέιμπελ ήταν μόνοι τους στην Χαβάη χωρίς τα εξαφανισμένα παιδιά. Ο Λάρι Γούντοκοκ, παππούς του Τζόσουα λέει πως η Βάλοου πρέπει να μπει στην φυλακή. Ο μεγαλύτερος γιος της, Κόλμπι Ράιαν, ανέβασε βίντεο στο Youtube με το οποίο ζητούσε από την μητέρα του να φέρει πίσω τα παιδιά «για το καλό όλων». Ωστόσο όσο ο χρόνος περνά, και οι τελευταίες ελπίδες εξανεμίζονται. 


Σύμφωνα με την θεία της Τάιλι, Άνι Κάσινγκ, η Βάλου είχε εμμονή με τις προφητείες για το τέλος του κόσμου και, το 2018, ομολόγησε πως είχε σκεφτεί να μπει με τα παιδιά της σε ένα αυτοκίνητο και να πέσουν από κάποιον γκρεμό. «Είναι λες και ήθελε να φοβάμαι το τέλος του κόσμου», είπε η Κάσινγκ στο KSL TV, μιλώντας για την περίοδο μετά τον θάνατο του πατέρα της Τάιλι και αδερφού της Κάσινγκ, Τζόσεφ Ράιαν. «Μια φορά που μου μιλούσε για αυτό και μου είπε "κάποιες φορές, νιώθω ότι θα ήταν καλύτερα να βάλω τα παιδιά μου σε ένα αυτοκίνητο και να πέσουμε από τον γκρεμό». 

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ