Τραγικό δυστύχημα σε χιονοδρομικό: Σκιέρ κρεμάστηκε με το μπουφάν του από λιφτ

Τραγικό δυστύχημα σε χιονοδρομικό: Σκιέρ κρεμάστηκε με το μπουφάν του από λιφτ Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας σκιέρ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όταν έπεσε και κρεμάστηκε από λιφτ σε χιονοδρομικό κέντρο

Ο 46χρονος Τζέισον Βάρνις έκανε σκι στο Vail Mountain, όταν αποφάσισε να πάρει ένα λιφτ για να ανέβει στην αρχή μιας πίστας. Ο άτυχος άνδρας έπεσε από το λιφτ, το μπουφάν του πιάστηκε στον μηχανισμό και, όπως τυλίχτηκε γύρω από τον λαιμό του, τον έπνιξe. 

Η ιατροδικαστής της κομητείας Ιγκλ, Κάρα Μπέτις, μίλησε αργότερα στο τοπικό "Vail Daily" ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για δυστύχημα. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως ο άνδρας έπεσε από το λιφτ επειδή το κάθισμα του ήταν σε κάθετη και όχι σε οριζόντια θέση. Εκείνος δεν το παρατήρησε και, επιχειρώντας να καθίσει, έπεσε μέσα από την τρύπα και κρεμάστηκε.

«Συνεχίζουμε τις έρευνες για να διαπιστώσουμε τις ακριβείς συνθήκες», δήλωσε η Μπέτις στην τοπική εφημερίδα. «Σύμφωνα με την αρχική μας αναφορά, ο άνδρας γλίστρησε μέσα από το κάθισμά του και το μπουφάν του πιάστηκε στην καρέκλα. Το παλτό τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι και τον λαιμό του με αποτέλεσμα να πλήξει τον αεραγωγό του».

Κλιμάκιο του χιονοδρομικού κέντρου ανταποκρίθηκε αμέσως στο περιστατικό και διασώστες επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. Όταν η σορός του άνδρα από του Νιου Τζέρσεϊ μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Vail απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Vail Mountain" το δυστύχημα συνέβη στο εξπρές Skyline lift, στο κάθισμα Νο37. «Αντιμετωπίζουμε με κάθε σοβαρότητα όλα τα περιστατικά και διεξάγουμε πλήρη έρευνα. Το λιφτ ελέγχθηκε ενδελεχώς και λειτουργεί κανονικά», συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους. 

«Το Vail Mountain και όλη η οικογένεια των Vail Resorts εκφράζει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος», δήλωσε ο διευθυντής του θερέτρου. 

Η χθεσινή αργία "President's Day" είναι παραδοσιακά μία από τις ημέρες με την μεγαλύτερη κίνηση στην περιοχή, και οι σκιέρ γεμίζουν τις πλαγιές. Την Δευτέρα, οι αρχές επιβεβαιώσαν τον θάνατο δύο ακόμα ατόμων που οδηγούσαν snowmobiles, όταν με τις μανούβρες τους προκάλεσαν μια χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε στο Μάντι Πας. 

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ