Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η δίκη αναμένεται να τελειώσει νωρίτερα

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Η δίκη αναμένεται να τελειώσει νωρίτερα Facebook Twitter
EPA
0

Νωρίτερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό.

Νέους μάρτυρες αναμένεται να καλέσει για κατάθεση στην δίκη για την υπόθεση βιασμών ο κινηματογραφικός παραγωγός, Χάρβεϊ Γουάινστιν, με την δικαστική διαδικασία να οδεύει προς ολοκλήρωση, πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα.

Ο 67χρονος χολιγουντιανός παραγωγός δεν έχει αποδεχτεί τις κατηγορία βιασμού μίας πρώην ανερχόμενης ηθοποιού – την οποία δεν κατονομάζει ο Guardian – αλλά και την σεξουαλική επίθεση κατά της πρώην βοηθού παραγωγής, Μίριαμ Χάλεϊ. 

Από το 2017, περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις. Ο παραγωγός γνωστών ταινιών μεταξύ των οποίων και ο « Άγγλος Ασθενής» και ο «Ερωτευμένος Σέξπηρ», έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που έχουν κάνουν με μη συναινετικό σεξ.

  

Η δίκη του 67χρονου αποτελεί ορόσημο για το κίνημα #MeToo μέσω του οποίου γυναίκες κατηγόρησαν ισχυρούς άνδρες στον τομέα των επιχειρήσεων, της ψυχαγωγίας, των ΜΜΕ και τις πολιτικής για παραπτώματα σεξουαλικής φύσεως.  Η δίκη ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου και αναμενόταν να διαρκέσει έως και δύο μήνες, αλλά φαίνεται πως οι δικηγόροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις τελικές τους αγορεύσεις μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. 

Ο Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με ισόβια ποινή κάθειρξης, αν καταδικαστεί για σεξουαλική επίθεση, η πιο σοβαρή κατηγορία που τον βαραίνει.   

Την περασμένη εβδομάδα, η 30χρονη, Λορέν Μαρί Γιανγκ κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που δέχτηκε από τον Γουάινστιν σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2013, υπήρχε και μία άλλη γυναίκα η οποία δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει αυτό που συνέβαινε. Η Γιανγκ ανέφερε ότι η Κλαούντια Σαλίνας, μοντέλο από το Μεξικό, έκλεισε την πόρτα πίσω από εκείνη και τον πρώην κινηματογράφο και «απλά στεκόταν εκεί» όταν κατάφερε να βγει. Η 38χρονη τώρα Σαλίνας, αναμένεται να καταθέσει την δική της εκδοχή κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία.

 Οι δικηγόροι του Γουάινστιν δήλωσαν ότι προγραμματίζουν επίσης να καλέσουν για κατάθεση δύο φίλους της γυναίκας η οποία τον κατηγορεί για βιασμό: έναν πράκτορα ταλέντων του Χόλιγουντ και έναν Βραζιλιάνο ηθοποιό που συζούσε με τη γυναίκα στο Λος Άντζελες και με τον οποίο ήταν μαζί στο ταξίδι στη Νέα Υόρκη τον Μαρτίου 2013 – χρονικό διάστημα που εκείνη ισχυρίζεται ότι βιάστηκε σε ξενοδοχείο του Μανχάταν από τον Γουάινστιν.

Οι εισαγγελείς κατέληξαν σε απόφαση την περασμένη Πέμπτη, μετά τις καταθέσεις έξι γυναικών που κατηγόρησαν τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.  


Η ομάδα υπεράσπισης του Γουάινστιν ξεκίνησε καλώντας τον Πολ Φελντσερ, στενό φίλο της Αναμπέλα Σιόρα ο οποίος δήλωσε ότι η ηθοποιός του είχε αναφέρει ότι είχε κάνει ένα «τρελό πράγμα με τον Χάρβεϊ», το οποίο αντιλήφθηκε ότι σήμαινε σεξουαλική συνεύρεση χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι ήταν μη-συναινετικό. 


Ο Φελντσερ φάνηκε έκπληκτος κατά τη διάρκεια της ένορκης εξέτασης, όταν εισαγγελέας του παρουσίασε κείμενα που είχε στείλει στον Γουάινστιν από τον Οκτώβριο του 2017, με τα οποία υπόσχονταν στον πρώην κινηματογραφικό παραγωγό την πίστη του και δυσφήμιζε την Σιόρα όσο και τις άλλες κατήγορους με υποτιμητικές εκφράσεις. 

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM