Πτήση Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε χρόνο ρεκόρ με τη «βοήθεια» της καταιγίδας Κιάρα

Πτήση Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε χρόνο ρεκόρ με τη «βοήθεια» της καταιγίδας Κιάρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: British Airways
1

Με τη «συνδρομή» της καταιγίδας Κιάρα ένα Boeing 747-436 της British Airways που πετούσε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο κατέρριψε το ρεκόρ της γρηγορότερης υποηχητικής διατλαντικής πτήσης. 

Σύμφωνα με το FlightRadar24, μία σελίδα που συλλέγει δεδομένα αεροπορικών μεταφορών, η πτήση 112 της British Airways ήταν η πιο γρήγορη υποηχητική πτήση στην ιστορία, καθώς το Boeing 747-436 διένυσε την απόσταση σε 4 ώρες και 56 λεπτά, αντί για 6 ώρες και 55 λεπτά που είναι η κανονική διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης. Σύμφωνα πάντα με το FlightRadar24 το αεροπλάνο ανέπτυξε ταχύτητες που άγγιξαν τα 835 μίλια την ώρα (1.327 χιλιόμετρα ανά ώρα), καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 13 λεπτών.


Ειδικός του χώρου και πρώην πιλότος της British Airways μίλησε στο BBC για «εκπληκτική ταχύτητα» ενώ εκτίμησε ότι το αεροσκάφος βρέθηκε στο κέντρο του αεροχείμαρρου που «αυτή την εποχή είναι αρκετά ισχυρό». Παράλληλα πρόσθεσε πως οι αναταράξεις μπορεί να είναι ισχυρές αλλά υπάρχουν πιθανότητες ώστε το ταξίδι να είναι αρκετά ομαλό. Ο αεροχείμαρρος έφθασε τα 418 χιλιόμετρα ανά ώρα το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το BBC Weather. 

Σύμφωνα με το BBC η British Airways έχει αναφέρει πως η ασφάλεια των επιβατών είναι υψηλότερη προτεραιότητα από τα ρεκόρ ταχύτητας και πως μόνο άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι καταφέρνουν να επιστρέψουν στο Λονδίνο γρηγορότερα από την καθορισμένη ώρα άφιξης. 

Η ταχύτερη διατλαντική πτήση καταγράφηκε το 1996 από ένα Concorde της British Airways. Το αεροπλάνο ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο μέσα σε δύο ώρες και 52 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα με μέγιστη ταχύτητα 1.350 μιλίων ανά ώρα. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ