Απεργία την Πρωτομαγιά

Κωνσταντινούπολη: 1 νεκρός στο αεροσκάφος που κόπηκε στα τρία- 157 τραυματίες

Κωνσταντινούπολη: 1 νεκρός στο αεροσκάφος που κόπηκε στα τρία- 157 τραυματίες Facebook Twitter
Ένας νεκρός στο αεροπλάνο που κόπηκε στα τρία (Πηγή φωτό Anadolu)
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 157 τραυματίστηκαν, όταν το αεροπλάνο της Pegasus Airlines βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, στην Κωνσταντινούπολη.

Το Boeing, που επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης και ισχυρών ανέμων, γλίστρησε από τον διάδρομο και και κατέληξε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα να κοπεί σε 3 κομμάτια.

«Μέχρι τώρα 157 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Ένας άνθρωπος πέθανε», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας. Στο αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Σμύρνη, επέβαιναν 177 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 παιδιά και το 6μελές πλήρωμα.

«Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να κρατηθεί στον διάδρομο προσγείωσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και γλίστρησε για περίπου 50-60 μέτρα», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, ενώ πολύωρη ήταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών, καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Το DHA μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή που το αεροπλάνο βγαίνει εκτός διαδρόμου προσγείωσης 

Έχει ξανασυμβεί με την ίδια εταιρεία 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αεροπλάνο της Pegasus Airlines βγαίνει εκτός διαδρόμου την ώρα της προσγείωσης. Στις 7 Ιανουαρίου και πάλι ένα Boeing 737-800, στο ίδιο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είχε καταλήξει εκτός διαδρόμου προσγείωσης. Τότε, είχε σταματήσει στο γρασίδι, ανάμεσα σε δύο διαδρόμους και δεν είχαν σημειωθεί τραυματισμοί.


Επίσης, τον Ιανουάριο του 2018, Boeing 737 της ίδιας αεροπορικής εταιρείας είχε βγει εκτός του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας και είχε καταλήξει σε γκρεμό, πάνω από τη θάλασσα.

Με πληροφορίες από Anadolu, ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ