Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το Facebook θα υπερασπιστεί αρχές όπως η ελευθερία της έκφρασης και η κρυπτογράφηση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

 

«Αυτή είναι μία νέα προσέγγιση και πιστεύω ότι θα τσαντίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Ζούκερμπεργκ, μιλώντας στο Silicon Slopes Tech Summit, στη Γιούτα.

 

Ο ιδρυτής του Facebook δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας του εδώ και καιρό ήταν να μην κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ προσβλητικό, αλλά τώρα αλλάζει αυτή την προσέγγιση, σε πείσμα αυτού που ο ίδιος θεωρεί υπερβολική λογοκρισία.

 

 

«Ολοένα περισσότερο μας ζητούν να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που με κάνει να νιώθω πραγματικά άβολα», είπε ο Ζούκερμπεργκ, αναγνωρίζοντας ότι ευθύνη του Facebook είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατίας, την εκμετάλλευση παιδιών και την πρόκληση σε βία.

 

 

«Θα κατεβάσουμε το περιεχόμενο που είναι πραγματικά βλαβερό, αλλά οι γραμμές πρέπει να κρατηθούν σε κάποιο επίπεδο», συμπλήρωσε. Ανέφερε ακόμη ότι το Facebook θα συνεχίσει να μάχεται για την κρυπτογράφηση, ένα ακόμη θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τους τελευταίους μήνες.

 

Η εταιρεία δέχεται επικρίσεις γιατί επιτρέπει σε πολιτικούς να ψεύδονται σε διαφημίσεις, σε μια εποχή που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει συνολικά την πολιτική διαφήμιση.

 

Με πληροφορίες από το CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr