Ζούκερμπεργκ: Η νέα προσέγγιση του Facebook θα εκνευρίσει πολλούς

Ζούκερμπεργκ: Η νέα προσέγγιση του Facebook θα εκνευρίσει πολλούς Facebook Twitter
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προέβλεψε αντιδράσεις για τη νέα στάση του Facebook (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το Facebook θα υπερασπιστεί αρχές όπως η ελευθερία της έκφρασης και η κρυπτογράφηση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

«Αυτή είναι μία νέα προσέγγιση και πιστεύω ότι θα τσαντίσει πολύ κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση επίσης εκνεύριζε πολύ κόσμο, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό», είπε ο Ζούκερμπεργκ, μιλώντας στο Silicon Slopes Tech Summit, στη Γιούτα.

Ο ιδρυτής του Facebook δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας του εδώ και καιρό ήταν να μην κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ προσβλητικό, αλλά τώρα αλλάζει αυτή την προσέγγιση, σε πείσμα αυτού που ο ίδιος θεωρεί υπερβολική λογοκρισία.

«Ολοένα περισσότερο μας ζητούν να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που με κάνει να νιώθω πραγματικά άβολα», είπε ο Ζούκερμπεργκ, αναγνωρίζοντας ότι ευθύνη του Facebook είναι να καθαρίσει την πλατφόρμα από περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατίας, την εκμετάλλευση παιδιών και την πρόκληση σε βία.

«Θα κατεβάσουμε το περιεχόμενο που είναι πραγματικά βλαβερό, αλλά οι γραμμές πρέπει να κρατηθούν σε κάποιο επίπεδο», συμπλήρωσε. Ανέφερε ακόμη ότι το Facebook θα συνεχίσει να μάχεται για την κρυπτογράφηση, ένα ακόμη θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τους τελευταίους μήνες.

Η εταιρεία δέχεται επικρίσεις γιατί επιτρέπει σε πολιτικούς να ψεύδονται σε διαφημίσεις, σε μια εποχή που το Twitter αποφάσισε να απαγορεύσει συνολικά την πολιτική διαφήμιση.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM