Κομμάτια από το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικό, που φτιάχνεται με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, έπεσαν, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.


Σιδερένια πάνελ, με ύψος πάνω από 9 μέτρα, έπεσαν εξαιτίας των ανέμων στο Καλέξικο της Καλιφόρνια και κατέληξαν πάνω σε δέντρα, που είναι επί μεξικανικού εδάφους, στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι άνεμοι έφταναν τα 37 μίλια την ώρα.


Στην περιοχή γίνονταν εργασίες βελτίωσης σε τμήματα του τείχους που προϋπήρχαν. Στο συγκεκριμένο σημείο τα πάνελ μπήκαν πρόσφατα σε νέα τσιμεντένια βάση, αλλά το τσιμέντο δεν είχε στεγνώσει και έτσι αυτά δεν άντεξαν στους ισχυρούς ανέμους. «Ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί», δήλωσε στο CNN ο Κάρλος Πιτόνες, της αμερικανικής υπηρεσίας Προστασίας των Συνόρων.

 

 

 


Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό είναι μια προεκλογική υπόσχεση του Τραμπ, αλλά για την υλοποίηση της δέσμευσης του προέδρου υπήρξαν πολλά εμπόδια. Αν και αρχικά ήθελε να χτιστεί τσιμεντένιο τείχος, τελικά έκανε πίσω και συμβιβάστηκε με την τοποθέτηση σιδερένιων πάνελ στα σημεία που δεν υπήρχε κανένα χώρισμα στα σύνορα.

 

Πριν από λίγες ημέρες το μήκος του τείχους έφτασε τα 100 μίλια. Κατά κύριο λόγο όμως πρόκειται για αντικατάσταση τμημάτων που ήδη υπήρχαν, ενώ κατασκευάστηκε τμήμα με μήκος μισό μίλι, σε σημείο που δεν υπήρχε.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr