Πεντάγωνο: Στους 50 οι Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από τις επιθέσεις του Ιράκ

Πεντάγωνο: Στους 50 οι Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από τις επιθέσεις του Ιράκ Facebook Twitter
50 Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από την επίθεση του Ιράν σε βάση στο Ιράκ (Πηγή φωτό EPA)
0

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τελικά 50 στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων υπέστησαν εγκεφαλικά τραύματα στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους, εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ.

Ο νέος απολογισμός είναι μεγαλύτερος από την αρχική ανακοίνωση που είχε κάνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, για την επίθεση που έγινε στις 8 Ιανουαρίου, εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, ως αντίποινα από το Ιράν για την εξόντωση του Κασέμ Σουλεϊμανί.


«Ως σήμερα, 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ, αναφορικά με τον βομβαρδισμό της βάσης Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ.


Στα συμπτώματα τέτοιου είδους τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων, που αποκαλούνται επίσης «σύνδρομο του απότομου τραντάγματος», συγκαταλέγονται οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, η ευαισθησία στο φως και η ναυτία, μεταξύ άλλων.


Από τους 50 στρατιωτικούς, οι 31 δέχθηκαν τη φροντίδα των γιατρών και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ανάμεσά τους οι 15 που διαγνώστηκε ότι υπέστησαν διάσειση πιο πρόσφατα. Άλλοι 18 διακομίστηκαν στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία. Ένας διακομίστηκε στο Κουβέιτ και έχει πλέον επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ο Κάμπελ επισήμανε ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι οριστικός. «Οι αριθμοί υπόκεινται σε αλλαγές», ανέφερε.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να υποβαθμίζει την κατάσταση των στρατιωτικών που τραυματίστηκαν. «Άκουσα ότι έχουν πονοκέφαλο και καναδυό άλλα πράματα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμ Σμιτς, επικεφαλής της ένωσης Βετεράνων των Πολέμων στο Εξωτερικό, είπε πως αναμένει «μια συγγνώμη από τον πρόεδρο προς τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεών μας για τα λαθεμένα σχόλιά του».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM
«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM