Πεντάγωνο: Στους 50 οι Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από τις επιθέσεις του Ιράκ

Πεντάγωνο: Στους 50 οι Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από τις επιθέσεις του Ιράκ Facebook Twitter
50 Αμερικανοί στρατιώτες με εγκεφαλικά τραύματα από την επίθεση του Ιράν σε βάση στο Ιράκ (Πηγή φωτό EPA)
0

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τελικά 50 στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων υπέστησαν εγκεφαλικά τραύματα στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους, εναντίον αμερικανικής βάσης στο Ιράκ.

Ο νέος απολογισμός είναι μεγαλύτερος από την αρχική ανακοίνωση που είχε κάνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, για την επίθεση που έγινε στις 8 Ιανουαρίου, εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, ως αντίποινα από το Ιράν για την εξόντωση του Κασέμ Σουλεϊμανί.


«Ως σήμερα, 50 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως υπέστησαν εγκεφαλικές διασείσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντισυνταγματάρχης Τόμας Κάμπελ, αναφορικά με τον βομβαρδισμό της βάσης Άιν αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ.


Στα συμπτώματα τέτοιου είδους τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων, που αποκαλούνται επίσης «σύνδρομο του απότομου τραντάγματος», συγκαταλέγονται οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, η ευαισθησία στο φως και η ναυτία, μεταξύ άλλων.


Από τους 50 στρατιωτικούς, οι 31 δέχθηκαν τη φροντίδα των γιατρών και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, ανάμεσά τους οι 15 που διαγνώστηκε ότι υπέστησαν διάσειση πιο πρόσφατα. Άλλοι 18 διακομίστηκαν στη Γερμανία για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία. Ένας διακομίστηκε στο Κουβέιτ και έχει πλέον επιστρέψει στα καθήκοντά του. Ο Κάμπελ επισήμανε ότι ο απολογισμός αυτός δεν είναι οριστικός. «Οι αριθμοί υπόκεινται σε αλλαγές», ανέφερε.

Σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε να υποβαθμίζει την κατάσταση των στρατιωτικών που τραυματίστηκαν. «Άκουσα ότι έχουν πονοκέφαλο και καναδυό άλλα πράματα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ.


Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση οργανώσεων βετεράνων στις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμ Σμιτς, επικεφαλής της ένωσης Βετεράνων των Πολέμων στο Εξωτερικό, είπε πως αναμένει «μια συγγνώμη από τον πρόεδρο προς τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεών μας για τα λαθεμένα σχόλιά του».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ