Δίκη Τραμπ: Για «διεφθαρμένο σχέδιο» κατηγορούν οι Δημοκρατικοί τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Δίκη Τραμπ: Για «διεφθαρμένο σχέδιο» κατηγορούν οι Δημοκρατικοί τον πρόεδρο των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, ο επικεφαλής της κατηγορούσας αρχής στη δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, τον κατηγόρησε σήμερα ότι οργάνωσε ένα «διεφθαρμένο» σχέδιο ώστε να πιέσει την Ουκρανία για να τον βοηθήσει να επανεκλεγεί στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Στην εναρκτήρια τοποθέτηση των κατηγόρων, ο Σιφ είπε ότι ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας του να ξεκινήσει το Κίεβο έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ, για ατεκμηρίωτες κατηγορίες για διαφθορά. «Ο πρόεδρος Τραμπ επιδίωξε την ξένη παρέμβαση στις δημοκρατικές εκλογές μας, καταχρώμενος την εξουσία του αξιώματός του για να ζητήσει βοήθεια από το εξωτερικό ώστε να βελτιώσει τις προοπτικές επανεκλογής του», ισχυρίστηκε. Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα των Δημοκρατικών για το γιατί ο Τραμπ θα έπρεπε να κριθεί ένοχος και να καθαιρεθεί.

«Για να εφαρμόσει το διεφθαρμένο σχέδιό του ο πρόεδρος Τραμπ πίεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ανακοινώσει δημοσίως τη διεξαγωγή ερευνών για δύο αναξιόπιστους ισχυρισμούς, κάτι που θα ωφελούσε την προεκλογική εκστρατεία» του για τις εκλογές του 2020, τόνισε. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προσπαθούσε να βρει στοιχεία που αμαυρώνουν τον Μπάιντεν, ο οποίος είναι εκ των βασικών διεκδικητών για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές. Ο γιος του, ο Χάντερ Μπάιντεν, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma.

Ο πρόεδρος Τραμπ διαψεύδει ότι έχει διαπράξει οτιδήποτε το επιλήψιμο. Η ομάδα του Σιφ θα έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της. Στη συνέχεια, οι συνήγοροι του προέδρου θα έχουν επίσης τρεις ημέρες για να καταρρίψουν τα επιχειρήματα αυτά. Η δίκη ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Οι Δημοκρατικοί δεν αποκλείουν να καταθέσουν στη Γερουσία οι Μπάιντεν

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ο Τσακ Σούμερ, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γιος του, Χάντερ. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι γερουσιαστές να ακούσουν μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Καπιτώλιο, ο Σούμερ δεν απάντησε ευθέως όταν ρωτήθηκε αν αποκλείει την πιθανότητα να καταθέσουν οι Μπάιντεν, πατέρας και γιος. «Οι μάρτυρες θα πρέπει να έχουν κάποια σχέση και άμεση γνώση των κατηγοριών σε βάρος του προέδρου (Τραμπ). Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να εκτρέψουν την προσοχή των Αμερικανών από την αλήθεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM