Υπόθεση Γουάινστιν: Επελέγησαν οι 12 ένορκοι για τη δίκη

Υπόθεση Γουάινστιν: Επελέγησαν οι 12 ένορκοι για τη δίκη Facebook Twitter
Μετά από την εξέταση περίπου 700 υποψηφίων, ο δικαστής και οι δικηγόροι στην υπόθεση Γουάινστιν κατέληξαν σε μία ομάδα 12 ενόρκων - EPA
1

Την ομάδα των 12 ενόρκων που θα αποφασίσουν για την τύχη τού Χάρβεϊ Γουάινστιν  επέλεξαν ο δικαστής και οι δικηγόροι της υπόθεσης.

Σε μία περίοδο δύο εβδομάδων, περίπου 700 υποψήφιοι ένορκοι - μεταξύ αυτών και το σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ - εξετάστηκαν ως πιθανοί ένορκοι.

Τελικώς, οι δικηγόροι κατέληξαν σε μία ομάδα αποτελούμενοι από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες - καθώς και τρεις αναπληρωματικούς, δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Ο 67χρονος Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, περιλαμβανομένης κι εκείνων του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος γυναικών. Η δίκη ξεκινά την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, επιμένοντας πως επρόκειτο για συναινετικές επαφές. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εφόσον καταδικαστεί στη σοβαρότερη κατηγορία, τη σεξουαλική επίθεση.

Η δίκη σε βάρος του άλλοτε πιο επιτυχημένου παραγωγού του Χὀλλιγουντ, σήμερα χρεοκοπημένου που κατηγορείται από περισσότερες από 80 γυναίκες για πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων, θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες για το κίνημα #MeToo. 

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως έχει ήδη προ-συμφωνήσει συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων με κάποια από τα φερόμενα θύματά του αλλά η νέα δίκη στη Νέα Υόρκη, απέναντι σε δύο γυναίκες, ίσως τον οδηγήσει οριστικά στην φυλακή.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ είπε Πέμπτη στους πιθανούς ενόρκους πως η δίκη «δεν είναι δημοψήφισμα επἰ του κινήματος #MeToo» και πως οι ίδιοι πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορούμενου «με βάση τα στοιχεία».

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια