Σεισμός

Υπόθεση Γουάινστιν: Επελέγησαν οι 12 ένορκοι για τη δίκη

Υπόθεση Γουάινστιν: Επελέγησαν οι 12 ένορκοι για τη δίκη Facebook Twitter
Μετά από την εξέταση περίπου 700 υποψηφίων, ο δικαστής και οι δικηγόροι στην υπόθεση Γουάινστιν κατέληξαν σε μία ομάδα 12 ενόρκων - EPA
1

Την ομάδα των 12 ενόρκων που θα αποφασίσουν για την τύχη τού Χάρβεϊ Γουάινστιν  επέλεξαν ο δικαστής και οι δικηγόροι της υπόθεσης.

Σε μία περίοδο δύο εβδομάδων, περίπου 700 υποψήφιοι ένορκοι - μεταξύ αυτών και το σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ - εξετάστηκαν ως πιθανοί ένορκοι.

Τελικώς, οι δικηγόροι κατέληξαν σε μία ομάδα αποτελούμενοι από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες - καθώς και τρεις αναπληρωματικούς, δύο γυναίκες και έναν άνδρα.

Ο 67χρονος Γουάινστιν είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες, περιλαμβανομένης κι εκείνων του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος γυναικών. Η δίκη ξεκινά την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, επιμένοντας πως επρόκειτο για συναινετικές επαφές. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εφόσον καταδικαστεί στη σοβαρότερη κατηγορία, τη σεξουαλική επίθεση.

Η δίκη σε βάρος του άλλοτε πιο επιτυχημένου παραγωγού του Χὀλλιγουντ, σήμερα χρεοκοπημένου που κατηγορείται από περισσότερες από 80 γυναίκες για πληθώρα σεξουαλικών αδικημάτων, θεωρείται μία από τις πιο κρίσιμες για το κίνημα #MeToo. 

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως έχει ήδη προ-συμφωνήσει συμβιβασμό 25 εκατομμυρίων δολαρίων με κάποια από τα φερόμενα θύματά του αλλά η νέα δίκη στη Νέα Υόρκη, απέναντι σε δύο γυναίκες, ίσως τον οδηγήσει οριστικά στην φυλακή.

Ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ είπε Πέμπτη στους πιθανούς ενόρκους πως η δίκη «δεν είναι δημοψήφισμα επἰ του κινήματος #MeToo» και πως οι ίδιοι πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορούμενου «με βάση τα στοιχεία».

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Διεθνή
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια