Χάρι και Μέγκαν: Οι Καναδοί τους αγαπούν, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τη διαμονή τους

Χάρι και Μέγκαν: Οι Καναδοί τους αγαπούν, αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν τη διαμονή τους Facebook Twitter
Τι λένε οι Καναδοί για το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι και την απόφασή τους να ζουν για κάποιους μήνες στον Καναδά - EPA
0

Οι Καναδοί αγαπούν τον πρίγκιπα Χάρι, όμως η πλειοψηφία τους λέει ότι δεν θέλει να αναλάβει τα έξοδα ασφαλείας για τη διαμονή του στον Καναδά, όπου σχεδιάζει να ζει κάποιους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, ιδίως τις δαπάνες για την ασφάλειά τους.

Ένας στους πέντε Καναδούς (19%) θα αποδεχόταν να πληρώσει ένα μέρος του κόστους και μονάχα το 3% όλον τον λογαριασμό, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη με τη συμμετοχή 1.154 προσώπων.

Καναδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το κόστος που σχετίζεται με την προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (1,2 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο.

Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει, εντούτοις, αποφασίσει ακόμη εάν θα τα αναλάβει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Το Κεμπέκ δεν πρέπει να το πληρώσει αυτό» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβ Φρανσουά Μπλανσέ, ο επικεφαλής του Μπλοκ του Κεμπέκ, του κόμματος των αυτονομιστών στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στον Καναδά, όπου το 69% των πολιτών είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του.

Το 50% των Καναδών δηλώνει «αδιάφορο» για την επιθυμία του πριγκιπικού ζεύγους να περάσει περισσότερο χρόνο στον Καναδά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM