Κάποιος βάζει καπέλα καουμπόι σε περιστέρια του Λας Βέγκας και είναι πολύ ανησυχητικό

Κάποιος βάζει καπέλα καουμπόι σε περιστέρια του Λας Βέγκας και είναι πολύ ανησυχητικό Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες ημέρες στο Λας Βέγκας εντοπίζονται συνεχώς περιστέρια με μικροσκοπικά καπέλα καουμπόι και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος και γιατί το κάνει.

Φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν γίνει viral στα social media, δείχνουν τα περιστέρια σε διάφορα σημεία της πόλης να φορούν τα πολύχρωμα καπέλα, τα οποία ωστόσο δεν πέφτουν από τα κεφάλια του όταν περπατούν οπότε εικάζεται πως είναι στερεωμένα με πάρα πολύ δυνατή κόλλα.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήδη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους με το ασυνήθιστο θέαμα και προσπαθούν να εντοπίσουν τον «δράστη». 

«Πρέπει να είναι κόλλα αυτό που κρατάει τα καπέλα στο κεφάλι τους. Δεν βλέπω κανένα σχοινάκι, οπότε μάλλον είναι κόλλα. Αυτό είναι απλώς χαζό», σχολίασε η Mariah Hillman, από την οργάνωση διάσωσης περιστεριών Lofty Hopes. «Αν τα καπέλα είναι ακόμη εκεί, τότε μιλάμε για σούπερ δυνατή κόλλα. Είναι εντελώς τρελό», πρόσθεσε.


Η ίδια υποστηρίζει πως όποιος το έκανε, χρειάστηκε προφανώς να αιχμαλωτίσει πρώτα τα περιστέρια, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως η ενέργεια δεν βλάπτει μόνο την υγεία του πτηνού, αλλά ενδεχομένως επηρέασε και το πού ζούσαν. «Τα περιστέρια ζευγαρώνουν για μια ζωή, οπότε αν μετακινηθεί το ένα, αυτό σημαίνει πως διαλύθηκε η οικογένεια ή πως έμεινα πίσω μωρά, τα οποία θα πεθάνουν από την πείνα», εξηγεί η ίδια.

Προς το παρόν ελπίζει να εντοπίσει όλα τα περιστέρια με τα καπέλα για να τους τα αφαιρέσει, διαδικασία καθόλου εύκολη. «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι για να βγει η κόλλα, όπως όταν ένας ποντικός πιάνεται σε αντίστοιχη παγίδα. Αλλά μετά θα είναι λαδωμένα. Προφανώς θα χρειαστεί χρόνος για να βγει η κόλλα, είτε τους πέσουν τα φτερά είτε την αφαιρέσουμε εμείς», καταλήγει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM