Έκρηξη σε ένα εργοστάσιο χημικών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Τέξας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο τραυματίες και για εκκένωση της περιοχής. 

 

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Facebook μία τεράστια στήλη καπνού υψώθηκε στην ατμόσφαιρα.  «Όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή σε ακτίνα μισού μιλίου, 800 μέτρων, γύρω από το εργοστάσιο TPC του Πορτ Νέτσες», ανέφερε η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία στη σελίδα της.  Το Reuters κάνει λόγο για δύο τραυματίες.

 

 

Σε νεότερη ενημέρωση από το γραφείο σερίφη έγινε λόγος για πολλαπλές εκρήξεις ενώ αναφέρθηκε ότι οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από το εργοστάσιο και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία ενώ εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι εγκλωβισμένοι στη μονάδα. Στο εργοστάσιο πραγματοποιείται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ ζημιές σημειώθηκαν και στα κοντινά σπίτια. 

 

«Ξυπνήσαμε και είδαμε τζάμια να σπάνε από παντού πάνω μας, κομμάτια της οροφής να πέφτουν και πόρτες να αποσπώνται από τα πλαίσιά τους» λόγω του ωστικού κύματος της έκρηξης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράιαν Μάθιουσον που μένει με την οικογένειά του πολύ κοντά στο εργοστάσιο. Ο 25χρονος άνδρας είπε πως ο ίδιος και οι δικοί του είναι «συγκλονισμένοι και τρομαγμένοι».

 

To εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από το Χιούστον, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters