Στους δρόμους οι φοιτητές στη Γαλλία μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονου

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Γαλλία μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονου Facebook Twitter
2

Φοιτητές πραγματοποίησαν πορείες σε πόλεις σε ολόκληρη τη Γαλλία για να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν φοιτητή που επιχείρησε να αυτοκτονήσει την Παρασκευή.

Ο 22χρονος αυτοπυρπολήθηκε δηλώνοντας ότι αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, για τις οποίες κατηγόρησε τους πολιτικούς και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές λένε ότι η απελπισία του, αντιπροσωπεύει τους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σήμερα ανασφάλεια στη Γαλλία.

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Γαλλία μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονου Facebook Twitter

Ο φοιτητής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με το σώμα του να έχει υποστεί 90% εγκαύματα. Μετά το περιστατικό στη Λυών, το hashtag # laprécaritétue (η ανασφάλεια σκοτώνει) κυριαρχεί στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη Λυών και έγιναν επίσης διαμαρτυρίες στο Παρίσι και την Λιλ, όπου ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο συνέδριο. Στο Παρίσι, στο υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «η ανασφάλεια σκοτώνει» ενώ οι σύλλογοι δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Ο νεαρός άντρας δημοσίευσε στο Facebook ένα μήνυμα λίγες μόλις ώρες πριν αυτοπυρποληθεί την Παρασκευή μπροστά από ένα εστιατόριο πανεπιστημίου στη Λυών. Κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δυο προκατόχους του, την ηγέτη της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν και την Ευρωπαϊκή Ένωση πως «τον δολοφόνησαν».

Στους δρόμους οι φοιτητές στη Γαλλία μετά την απόπειρα αυτοκτονίας 22χρονου Facebook Twitter

Ο νεαρός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Λυών, έγραψε στο Facebook πως δεν έχει πλέον την δύναμη να αντιμετωπίσει το οικονομικό βάρος του να ζει με 450 ευρώ τον μήνα. «Ας παλέψουμε ενάντια στην άνοδο του ρατσισμού, που το μόνο που κάνει είναι να μας διχάζει, και τον φιλελευθερισμό που δημιουργεί ανισότητες. Κατηγορώ τον Μακρόν, τον Ολάντ, τον Σαρκοζί και την ΕΕ πως με σκότωσαν, δημιουργώντας ένα αβέβαιο μέλλον για όλους μας, και επίσης κατηγορώ την Λεπέν που δημιούργησε μερικούς όχι τόσο ασήμαντους φόβους», έγραψε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του. Σχετικά με την τοποθεσία που επέλεξε να αυτοπυρποληθεί -μπροστά σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριου του πανεπιστημίου- εξήγησε πως ήθελε «έναν πολιτικό χώρο».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μισό μισό. Ορθά κοφτά να το πούμε γιατί παρεισφρέουν παράξενες πολιτικές πρακτικές.Το εγώ αυτοκτονώ και κατηγορώ κάποιον άλλον είναι μια μορφή εκβιασμού. Στην Ινδία υπάρχουν πιο φτωχοί από τον περί ου ο λόγος φοιτητή και δεν αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν κατηγορώντας άλλους.Γιατί δεν κατηγορεί όσους είναι υπέρ της αποδυνάμωσης (και συνεπαγόμενης φτωχοποίησης) της Δύσης; Γιατί δεν κατηγορεί τη μαμά και τον μπαμπά του για το DNA ή την κληρονομιαία περιουσία που του παρείχαν;Αυτό το "θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να πάθω κάτι" έχει θέση μόνο στον Αστερίξ. Να γίνει καλά ο νεαρός, να ζήσει ευτυχής και πλούσιος ή όπως αλλιώς επιθυμεί αλλά αυτό το "κατηγορώ" μέσα σε ένα πακέτο αποκομμένο από την πλήρη οπτική είναι απλά λάθος. Η πλήρης οπτική, κατά την ταπεινή μου άποψη με την οποία ο καθείς έχει δικαίωμα να διαφωνεί, είναι ότι σε ένα σύμπαν πεπερασμένων πόρων πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Για τα προβλήματά του δεν φταίει ο Μακρόν και η Λεπέν, νομίζω εγώ. Φταίνε οι πολιτικές που κάνουν την Ευρώπη μη ανταγωνιστική. Και προφανώς αν ήταν πιο ανταγωνιστική θα ήταν σε βάρος των αναπτυσσόμενων οικονομιών.Αυτό ή το αποδέχεσαι καρτερικά διότι συμβάλλει σε ένα πιο δίκαιο σύμπαν (μανιχαϊστικά λένε κάποιοι) ή γίνεσαι πιο ανταγωνιστικός και τα τρως από τους αναπτυσσόμενους. Μονά-ζυγά δικά μας δεν πάει (σ.σ. και καλοί αριστεροί και επαρκώς πλούσιοι).