Δωρεάν ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη: Η Κομισιόν πληρώνει τα εισιτήρια σε χιλιάδες 18άρηδες

Δωρεάν ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη: Η Κομισιόν πληρώνει τα εισιτήρια σε χιλιάδες 18άρηδες Facebook Twitter
Το πρόγραμμα της Κομισιόν προσφέρει 20.000 δωρεάν εισιτήρια σε νέους Ευρωπαίους (EPA)
0

Οι 18χρονοι Ευρωπαίοι μπορούν να υποβάλλουν, από σήμερα, αίτηση για τα 20.000 δωρεάν εισιτήρια που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ταξίδια με τρένο στην Ευρώπη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 28 Νοεμβρίου.

«Το πρόγραμμα DiscoverEU έχει ανοίξει στους νέους Ευρωπαίους εντελώς νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την ήπειρό τους», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς (Tibor Navracsics), όπως μεταδίδει το dpa.

Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα υφίσταται εδώ και ενάμιση χρόνο. Κατά τους τρεις προηγούμενους γύρους αιτήσεων η ΕΕ διένειμε περίπου 50.000 εισιτήρια. Αιτήσεις υπέβαλαν σχεδόν 275.000 νέοι 18 ετών. Τα εισιτήρια αυτού του γύρου ισχύουν για έναν μήνα κατ 'ανώτατο όριο για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι 18ρηδες θα πρέπει να ταξιδέψουν με το τρένο, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία, με πλοίο και σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή νησιά να συμμετάσχουν στην επιλογή.

Εάν η κράτηση γίνει από ταξιδιωτικό πρακτορείο μπορούν να ταξιδέψουν το πολύ σε δύο χώρες. Αν επιλέξουν ευέλικτες κρατήσεις τότε μπορούν να να ταξιδέψουν θεωρητικά σε όσες χώρες θέλουν όπως και με το Interrail.

Μέχρι σήμερα οι Ιταλοί 18ρηδες βρίσκονται στην πρώτη θέση των αιτούντων. Έχουν υποβάλει αίτηση σχεδόν 46.000 νέοι Ιταλοί, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία με περίπου 43.000 αιτούντες. Σε όλες τις χώρες υπήρχαν σημαντικά περισσότεροι αιτούντες από τον αριθμό των αιτήσεων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται φέτος από την ΕΕ με 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2020 θα διατεθούν 25 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων δείτε εδώ: 

https://europa.eu/youth/discovereu_el

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM