Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter
1

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση της ιρανικής τηλεόρασης να μεταδώσει συνέντευξη με την 22χρονη σταρ του Instagram, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει φυλακιστεί για βλασφημία τον Οκτώβριο.

Η Σαχάρ Ταμπάρ συνελήφθη για εγκλήματα όπως βλασφημία και υποκίνηση βίας αφού κέρδισε την παγκόσμια φήμη στα social media για την εικόνα της, η οποία υποτίθεται πως είχε σκοπό να πετύχει την ομοιότητά της με την αμερικανίδα ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί. Η νεαρή κοπέλα παρουσιάστηκε να έχει κάνει 50 πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Μετά την τεράστια δημοσιότητα, ομολόγησε πως οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ήταν κυρίως προϊόν επεξεργασίας και εφέ και πως χρησιμοποιούσε μακιγιάζ για να δημιουργήσει την ακραία εικόνα της.

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter

Η Tαμπάρ συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου αντιμετωπίζοντας μια σειρά κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της βλασφημίας, υποκίνησης βίας, προσβολής του ισλαμικού κώδικα ένδυσης και ενθάρρυνσης της διαφθοράς μεταξύ των νέων. Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε τότε ότι η σύλληψή του βασίστηκε σε πολυάριθμα μηνύματα κόσμου που την κατήγγειλαν και ζητούσαν τη σύλληψή της. .

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, το ιρανικό κανάλι IRTV2 μετέδωσε μια συνέντευξη με την Σαχάρ, και την παρουσίασε ως «ζόμπι» και ένα παράδειγμα του πώς «η τρέλα για να γίνει κανείς διάσημος στα social media έχει καταστρέψει μια ζωή». Οι αντιδράσεις ήταν πολλές καθώς η συνέντευξη θεωρήθηκε πως σκοπό είχε την διαπόμπευσή της για σκοπούς προπαγάνδας. Η συνέντευξη δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη και το ποιες τελικά κατηγορίες αντιμετωπίζει ή ποια είναι η κατάσταση τώρα με την 22χρονη. Δεν είναι επίσης σαφές πότε και υπό ποιες συνθήκες μίλησε στην κάμερα.

Διαπόμπευσαν στην τηλεόραση την 22χρονη που έγινε διάσημη στο Instagram λόγω ακραίας «εμφάνισης» και συνελήφθη Facebook Twitter
Η Σαχάρ Ταμπάρ όπως θεωρείται πως είναι χωρίς την ακραία μεταμόρφωσή της

Το κανάλι επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι είναι το μοναχοπαίδι ενός διαζευγμένου ζευγαριού και την εμφάνισε ως πρόσωπο με ψυχολογικά προβλήματα. «Προς το παρόν δεν μοιάζω με τις φωτογραφίες μου», παραδέχτηκε η Ταμπάρ, η οποία απορρίπτει τα δημοσιεύματα δυτικών μέσων ενημέρωσης που έγραψαν ότι ο στόχος της ήταν να μοιάζει με την Τζολί. Στην πραγματικότητα, όπως επεσήμανε, ήθελε να μοιάσει με την Corpse Bride από το φιλμ του Τιμ Μπάρτον.

«Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω διάσημη«, λέει η 22χρονη. Το IRTV2 υπογράμμισε τη λύπη του για το γεγονός ότι άλλαξε δραματικά την εμφάνισή της. «Η μητέρα μου μου είπε να σταματήσω, αλλά δεν άκουσα. Μερικές φορές τα λόγια ενός ξένου ή ενός φίλου μπορεί να είναι πιο σημαντικά από αυτά ενός γονέα», δήλωσε.

Η συνέντευξη προκάλεσε αντιδράσεις και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτη. «Τι πρέπει να ομολογήσει η Σαχάρ; Υπάρχει κανένας στο κοινοβούλιο για να τερματίσει τη μετάδοση βρώμικων και ανήθικων ομολογιών στην τηλεόραση;» γράφει ένας χρήστης. Άλλοι εξέφρασαν έκκληση να σταματήσουν τέτοιες τηλεοπτικές ομολογίες και ζητούν συμπόνοια για την 22χρονη. «Η εμφάνισή της στην τηλεόραση είναι ντροπιαστική, είναι μια άρρωστη κοπέλα, την πίεσαν να ομολογήσει», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ