Ρωσία: Μετέφερε πυραύλους S-400 στην Σερβία

Ρωσία: Μετέφερε πυραύλους S-400 στην Σερβία Facebook Twitter
0

Πυραυλικά συστήματα S-400 και «Pancir»΄ μετέφεραν στην Σερβία οι ρωσικές μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας που συμμετέχουν στη κοινή Ρωσοσερβική στρατιωτική άσκηση.

Οι ρωσικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν στην Σερβία με μεταγωγικό αεροπλάνο «ΑΝ-124 Ruslan» που προσγειώθηκε στην στρατιωτική βάση «Batajnica» έξω από το Βελιγράδι. Είναι η πρώτη φορά που ρωσικοί πύραυλοι S-400 μεταφέρονται στο εξωτερικό για να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτική άσκηση. Η επιχείρηση μεταφοράς των πυραύλων τηρήθηκε μυστική μέχρι που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε το βίντεο της άφιξης των πυραύλων στο σερβικό στρατιωτικό αεροδρόμιο από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Tv Zvezda».

Όπως ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Άμυνας η άσκηση «Σλοβενική ασπίδα 2019» έχει αντικείμενο την συνεργασία μονάδων αντιαεροπορικής άμυνας της Σερβίας και της Ρωσίας για την αποτροπή εναέριας απειλής. Θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη ζώνη γύρω από το Βελιγράδι όπως επίσης και στην Κεντρική Σερβία. Οι μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας των δύο χωρών θα έχουν αποστολή τον εντοπισμό, την αναγνώριση και την κατάρριψη στόχων στον εναέριο χώρο της Σερβίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Θα χρησιμοποιηθούν οπλικά συστήματα που διαθέτουν η Σερβία και η Ρωσία. Οι πύραυλοι S-400 θα χρησιμοποιηθούν για την κατάρριψη μη επανδρωμένων στόχων σε μεγάλες αποστάσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM