Καταλονία: Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι και 25.000 σπίτια χωρίς ρεύμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Καταλονία: Ένας νεκρός, δύο αγνοούμενοι και 25.000 σπίτια χωρίς ρεύμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σήμερα ενώ δύο ακόμη άνθρωποι αγνοούνται μία ημέρα μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Καταλονία στη βορειοανατολική Ισπανία.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση σε 25.000 νοικοκυριά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές. Το άψυχο σώμα ενός άνδρα που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στο χωριό Αρένις ντε Μουντ εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε παραλία της Κάλντες ντ' Εστράκ, 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελόνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία στο Twitter.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι αναζητεί δύο ακόμη ανθρώπους, που βρίσκονταν σε ένα μπάνγκαλοου το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά στο Βιλαβέρντ, 30 χιλιόμετρα από την Ταραγόνα. Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν την Καταλονία τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Περισσότεροι από 40 δρόμοι έκλεισαν εξαιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων, όπως και σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ σχεδόν 25.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί. Τον Σεπτέμβριο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων, ενώ πέρυσι από τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί στη Μαγιόρκα είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ