Brexit: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης

Brexit: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία, αλλά καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης Facebook Twitter
EPA
0

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης τελικά το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης για το Brexit, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, ωστόσο καταψήφισε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε μεν καθώς φαίνεται την έγκριση του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του, το πρώτο βήμα προς την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής από το Κοινοβούλιο, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Reuters, 329 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 κατά του νομοσχεδίου για το Brexit, ανοίγοντας το δρόμο για τη ψήφιση του νόμου για το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από τη Βουλή ώστε η αποχώρηση να γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία για την έγκριση του χρονοδιαγράμματος.

Ωστόσο οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν απόψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Μπόρις Τζόνσον.

Καταψηφίστηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Brexit

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε απόψε την εσπευσμένη εξέταση του νομοσχεδίου για το Brexit, καταψηφίζοντας το χρονοδιάγραμμα συζήτησης και έγκρισης της νομοθεσίας που είχε προτείνει η κυβέρνηση. 322 βουλευτές καταψήφισαν το χρονοδιάγραμμα και 308 ψήφισαν υπέρ.

Οι απειλές Τζόνσον

Νωρίετερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απείλησε να αποσύρει από το βρετανικό κοινοβούλιο τη νομοθεσία εφαρμογής της συμφωνίας για το Brexit και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, εάν οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση του κειμένου, κάτι που θα καθιστούσε δύσκολη την επικύρωσή του έως τις 31 Οκτωβρίου.

Μόλις 9 ημέρες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία του διαζυγίου, ο συντηρητικός ηγέτης ασκεί πιέσεις στους Βρετανούς βουλευτές, καλώντας τους να εργάζονται «νυχθημερόν» για να υιοθετήσουν τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εάν το κοινοβούλιο αρνηθεί να επιτρέψει στο Brexit να συμβεί και αποφασίσει να μεταθέσει τα πάντα για τον Ιανουάριο ή ακόμα και πιο αργά (...), το κείμενο θα αποσυρθεί και εμείς θα πρέπει να πάμε προς τις πρόωρες εκλογές» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός ενώπιον του κοινοβουλίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM