Η Κίνα μπλόκαρε επ' αόριστον την έξοδο στις αίθουσες της χώρας της τελευταίας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, «Κάποτε στο Χόλιγουντ», με το σκεπτικό της απαγόρευσης να έχει ενδεχομένως να κάνει με τον τρόπο που η ταινία παρουσιάζει τον χαρακτήρα του θρυλικού Μπρους Λι.

 

Η ταινία επρόκειτο να «ανοίξει» στην Κίνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις θα ξεπερνούσε το όριο των 400 εκατομμύριων δολαρίων σε παγκόσμιες εισπράξεις (ήδη έχει φτάσει τα 360 εκατομμύρια).

 

Παρότι δεν έχει δοθεί από τους αρμόδιους φορείς στην Κίνα κάποια επίσημη δικαιολογία για την απόφαση αυτή, πηγή που προέρχεται από τον χώρο των διεθνών διανομέων ταινιών δήλωσε ανώνυμα στο Variety ότι η ταινία έχει «μπει προσωρινά στον πάγο» μετά την γραπτή διαμαρτυρία που υπέβαλλε προς τον Εθνικό Κινηματογραφικό Οργανισμό της Κίνας η κόρη του Μπρους Λι, Σάνον, σχετικά με την «προσβλητική» απεικόνιση του πατέρα της στη σκηνή που εμφανίζεται ο χαρακτήρας του στην ταινία.

 

Όπως είπε η συγκεκριμένη πηγή στο Variety, «αν ο Κουέντιν δεχτεί να κάνει μερικά "κοψίματα", τότε πιστεύω ότι θα προβληθεί κανονικά η ταινία».

 

Η επίμαχη σκηνή με τον Μπρους Λι
Η επίμαχη σκηνή με τον Μπρους Λι

 

Η Σάνον Λι έχει ήδη εκφράσει πολλές φορές τη διαμαρτυρία της για τον τρόπο που η ταινία δείχνει τον μυθικό αστέρα των πολεμικών τεχνών και της οθόνης. Πρόσφατα είχε δηλώσει σε συνέντευξή της τα εξής:

 

«Στη σκηνή που αντιμετωπίζει τον χαρακτήρα του Μπραντ Πιτ, στα γυρίσματα μιας ταινίας, παρουσιάζεται ως αλαζονικός και υπερφίαλος μαλάκας και όχι όπως ήταν στην πραγματικότητα – ως κάποιος δηλαδή που έπρεπε να αγωνιστεί στη ζωή του τρεις φορές πιο σκληρά από άλλους, που τους χαρίζονταν τα πάντα...».