Εξαγριωμένοι πολίτες στο μετρό του Λονδίνου επιτέθηκαν σε ακτιβιστές που μπλόκαραν το συρμό

Εξαγριωμένοι πολίτες στο μετρό του Λονδίνου επιτέθηκαν σε ακτιβιστές που μπλόκαραν το συρμό Facebook Twitter
11

Εξαγριωμένοι πολίτες στο Λονδίνο επιτέθηκαν σε ακτιβιστές της ομάδας Extinction Rebellion στο μετρό της πόλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό Canning Town όπου πολίτες έσυραν έναν ακτιβιστή που βρισκόταν στην οροφή του συρμού και εμπόδιζε την αναχώρηση. Οι πολίτες χρησιμοποίησαν βία εναντίον του ακτιβιστή και τελικά παρενέβη το προσωπικό του σταθμού για να τον υπερασπιστεί.

Οι κινητοποιήσεις του Extinction Rebellion στο Λονδίνο συνεχίζονται και η ομάδα των ακτιβιστών δημιουργεί συχνά χάος λέγοντας πως με την πολιτική ανυπακοή θα σηματοδοτήσει τους κινδύνους που θέτει η κλιματική αλλαγή και την επιταχυνόμενη απώλεια ειδών της πανίδας και της χλωρίδας.

Ωστόσο πολλά βρετανικά μίντια αναφέρουν πως οι ακτιβιστές έχουν ήδη αποτύχει να πάρουν με το μέρος τους τους πολίτες που βλέπουν πως οι διαμαρτυρίες τους προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Το σημερινό περιστατικό ήταν μάλλον το αποκορύφωμα καθώς όταν οι ακτιβιστές ανέβηκαν πάνω στα βαγόνια του σταθμού της βρετανικής πρωτεύουσας, ο κόσμος εξοργίστηκε και αρχικά πετούσαν αντικείμενα στους διαδηλωτές ενώ στη συνέχεια τους τράβηξαν στο έδαφος.

Διεθνή
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
Οσο συνεχίζει ο παροξυσμός της ρητορικής "αλλαγής κλίματος" με τα γνωστά συμφέροντα και μηντιακα φερέφωνα-επαναστάτες τύπου Γκρέτα, αυτά τα συμβάντα θα αυξάνονται. Θες drone σε αεροδρόμια, θες κόσμο σε τρένα (αν έχουν τον θεό τους, το τρένο αντι-οικολογικο, που καίει ρεύμα σαν τα tesla τους και αντικαθιστά 1000αδες αυτοκίνητα) μέχρι να φτάσουμε σε τρομο-ακτιβισμο τυπου "12 monkeys", με την λογική του "στο όνομα τις σωτηρίας του πλανήτη, ας πεθάνουν μερικοί άνθρωποι" / ας ρίξουμε διοξίνες στην τροφή των κτηνοτρόφων για να παραλύσουμε την αγορά κρέατος / ας ρίξουμε ένα αεροπλάνο για να παγώσουν οι αερομεταφορές / ας βάλουμε μια βόμβα σε κάποιο εργοστάσιο λιγνίτη, κ.ο.κ.Ειναι απλα θεμα χρονου
Για την ιστορία πάντως ... να ενημερώσουμε τους “πολυάσχολους” πολίτες πως το κέντρο της Αθήνας κλείνει μισή μέρα περίπου 10 φορές το χρόνο για κάθε λογής Μαραθωνίους. (Νέα μπίζνα, αυτή)
Και αυτό τι σημαίνει ακριβώς; Τις Κυριακές κόσμος δεν δουλεύει ή δεν μετακινείται; Ή όταν το κλείσιμο των δρόμων γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους είναι θεμιτό και καλοδεχούμενο από τους κατοίκους;
Όταν καθυστερείς κάποιον απ'την δουλειά του που ταΐζει την οικογένεια του, γιατί έτσι σου ήρθε, να περιμένεις και αντίδραση του κόσμου. Βέβαια το να ξυλοφορτώνουν 5-6 άτομα έναν, είναι υπερβολή.
Ψάχνω να βρω ποια άλλη ασχολία απαιτεί λιγότερα προσόντα απ' τον ακτιβισμό. Ε, όταν έχεις να πας στη δουλειά σου, κι ο άλλος σε καθυστερεί κάνοντας το απόλυτο τίποτα, είναι εκνευριστικό.
Κι εγώ σε αυτούς τους αγανακτισμένους με τους ακτιβιστές κατά πάσης νόσου και πάσης μαλακίας ανήκω.Από το 2008 η ελεύθερη μετακίνηση στο κέντρο της Αθήνας είναι σχεδόν σύμπτωση. Μια δεκαετία μπαγλαμαδοσύνης δεν είναι λίγο.
Εξαγριωμένοι πολίτες στο μετρό του Λονδίνου επιτέθηκαν σε ακτιβιστές που μπλόκαραν το συρμό Πηγή: www.lifo.grΔύσκολο να μην προβείς σε συγκρίσεις και συνειρμούς με τα εγχώρια δρώμενα όπου οι μειοψηφίες έχουν επιβάλει τις ανοησίες τους.Πρέπει να τους κατεβάσουμε άμεσα απ' τα καλάμια που καβάλησαν ...