Εξέλιξη στη Συρία: O στρατός του Άσαντ και οι Ρώσοι μπήκαν στο Κομπάνι

Εξέλιξη στη Συρία: O στρατός του Άσαντ και οι Ρώσοι μπήκαν στο Κομπάνι Facebook Twitter
0

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας καθώς ο συριακός στρατός μαζί με ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Κομπάνι, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είσοδος των δύο συμμαχικών δυνάμεων στην συριακή πόλη έγινε έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που ελέγχουν την πόλη και η Δαμασκός για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε περιοχές της μεθορίου Συρίας - Τουρκίας προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη βίντεο που φέρονται να δείχνουν την προέλαση ρωσων και του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Νωρίτερα το απόγευμα υπήρξε η πρώτη αναφορά για ρωσικές δυνάμεις που διέσχισαν τον Ευφράτη ποταμό στη βόρειο Συρία και έφθαναν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσονταν από το απόγευμα στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία. «Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.

Ο Τραμπ λέει πως είναι καλό η Ρωσία να βοηθήσει 

 

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Κούρδοι, «δεν είναι άγγελοι». «Οι Κούρδοι προστατεύονται πολύ καλά», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στις ΗΠΑ όπως και από τους ξένους συμμάχους του ότι εγκατέλειψε τους Κούρδους. «Εξάλλου, οι Κούρδοι δεν είναι άγγελοι», πρόσθεσε την ώρα που ο αντιπρόεδρός του Μάικ Πενς αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι καλό η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι προτιμότερο να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία παρά να γίνονται μάχες στην περιοχή και ότι εξαρτάται από τις χώρες εκεί να βρουν μια λύση. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Συρία, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Τουρκία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ