Παρίσι: 4 νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός και ο δράστης

Παρίσι: 4 νεκροί αστυνομικοί από επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός και ο δράστης Facebook Twitter
EPA
0

Τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν το απόγευμα στη Γαλλία, από την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ένας άνδρας επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι αλλά έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας και πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου. Τώρα, το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μεταδίδει ότι τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση. Το ίδιο μεταδίδουν και οι ανταποκριτές του Guardian. 

Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μαχαίρωσε θανάσιμα έναν συνάδελφό του με κεραμικό μαχαίρι, πριν στραφεί στα επόμενα θύματά του. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτός από τον ένοπλο, νεκροί έπεσαν τρεις ένστολοι άνδρες και μία γυναίκα.  Τελικά ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση. Τα κίνητρα του παραμένουν άγνωστα. 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ και ο πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, μετέβησαν λίγο αργότερα στο σημείο. Ο δράστης εργαζόταν επί 20 χρόνια στο αρχηγείο και είχε πρόσβαση στα ενδότερα του κτιρίου.  Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην Τουρκία, αλλά τελικά ανέβαλε την αναχώρησή του μετά το περιστατικό.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το παρισινό μετρό RATP ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ο σταθμός Cite (που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας) έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Με πληροφορίες από BFM TV και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ