Δικαστική απόφαση: Transgender άνδρας θα αναγράφεται υποχρεωτικά ως μητέρα στα έγγραφα του παιδιού που γέννησε

Δικαστική απόφαση: Transgender άνδρας θα αναγράφεται υποχρεωτικά ως μητέρα στα έγγραφα του παιδιού που γέννησε Facebook Twitter
1

Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε αίτημα του transgender Freddy McConnell να αναγράφεται ως πατέρας και όχι ως μητέρα στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού που γέννησε. 

Ο Freddy McConnell υποστήριξε ότι η υποχρεωτική αναγραφή του ως μητέρα στο πιστοποιητικό γέννησής του παιδιού του παραβιάζει τα δικαιώματά του στην ιδιωτική και στην οικογενειακή ζωή. Ο McConnell, που εργάζεται ως δημοσιογράφος στον Guardian, ζήτησε να αναγράφεται στα επίσημα έγγραφα είτε με την ιδιότητα του γονέα, είτε με την ιδιότητα του πατέρα. Αν ο McConnell κέρδιζε το δικαστήριο, τότε το παιδί του θα γινόταν το πρώτο παιδί στην Αγγλία και την Ουαλία που γεννήθηκε χωρίς να έχει επισήμως μητέρα.

Παρότι και άλλοι transgender έχουν κάνει παιδιά, πάντα στα πιστοποιητικά γέννησης εμφανίζονται ως μητέρες. Η υπόθεση του McConnell εκδικάστηκε την Τετάρτη σε ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου. Ο McConnell, κατέθεσε στον πρόεδρο του δικαστηρίου Sir Andrew McFarlane, ότι γεννήθηκε γυναίκα και τώρα ζει ως άνδρας μετά από διόρθωση φύλου, ενώ η οικογένειά του είναι μονογονεϊκή. Βιολογικά, ο McConnell μπορούσε να συλλάβει και να γεννήσει παιδί, και νομικά έγινε άνδρας αφού το παιδί είχε γεννηθεί. 

Οι δικηγόροι του Freddy McConnell, υποστήριξαν ότι είναι προς συμφέρον του παιδιού ο Freddy McConnell να εμφανίζεται στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού ως πατέρας ή γονιός και πως είναι δικαίωμα του παιδιού να αναγράφεται το φύλο του γονιού του. Η αντίπαλη πλευρά υποστήριξε ότι ο Freddy McConnell πρέπει να αναγράφεται ως μητέρα παρά το ότι πλέον είναι άνδρας γιατί γέννησε το παιδί, το οποίο «έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την ταυτότητα του ανθρώπου που το κυοφόρησε». 

Όταν το παιδί γεννήθηκε, ένας ληξίαρχος είπε στον McConnell ότι ο νόμος απαιτεί από όσους ανθρώπους γεννούν τα παιδιά να δηλώνονται ως μητέρες. Έτσι ο McConnell κινήθηκε νομικά ενάντια στο Γενικό Ληξιαρχείο, όπου διαχειρίζεται την εγγραφή των γεννήσεων και των θανάτων στην Αγγλία και στην Ουαλία. 

Με πληροφορίες από Independent/The Telegraph

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια