Σαουδική Αραβία: H πετρελαϊκή παραγωγή της Aramco αποκαταστάθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο

Σαουδική Αραβία: H πετρελαϊκή παραγωγή της Aramco αποκαταστάθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο Facebook Twitter
EPA
0

Η Σαουδική Αραβία αποκατέστησε νωρίτερα από το αναμενόμενο την πετρελαϊκή της παραγωγική δυναμικότητα στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έπειτα από τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου κατά των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Aramco.

Η παραγωγή πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του Κουράις βρίσκεται στο 1,3 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως, ενώ στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ έχει φθάσει τα 4,9 εκατομμύρια β/η, σύμφωνα με τις πηγές. Οι επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου προκάλεσαν αλυσιδωτή αύξηση των τιμών του πετρελαίου αφού μείωσαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την παραγωγή του μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο.

Ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν και ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ είχαν δηλώσει ότι η παραγωγή θα αποκατασταθεί πλήρως στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Αρχικά, οι επιθέσεις εκτόξευσαν τις τιμές του πετρελαίου κατά 20%. Σύντομα ωστόσο τιμές υποχώρησαν, αφού το Ριάντ δεσμεύθηκε για την γρήγορη αποκατάσταση της παραγωγής. Σήμερα η τιμή του πετρελαίου σημείωνε πτώση κατά περισσότερο από 1 δολάριο ανά βαρέλι, στα 62 δολάρια.

Σαουδάραβες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ριάντ κατόρθωσε να διατηρήσει την προμήθεια των πελατών στα προ των επιθέσεων επίπεδα χρησιμοποιώντας τα τεράστια αποθέματά του και αυξάνοντας την παραγωγή άλλων εγκαταστάσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM