Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα λέει «όχι» στις πρόωρες εκλογές μέχρι να συμμορφωθεί ο Τζόνσον με τον νόμο για το Brexit

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα λέει «όχι» στις πρόωρες εκλογές μέχρι να συμμορφωθεί ο Τζόνσον με τον νόμο για το Brexit Facebook Twitter
1

Το Εργατικό Κόμμα δεν θα στηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συμμορφωθεί με τον νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή του Brexit αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους της αποχώρησης , δήλωσε απόψε ένας εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Εργατικοί είναι σε επαφή με άλλα κόμματα για το πώς θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο αύριο, όταν θα λειτουργήσει και πάλι η Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί και δεσμεύτηκε ότι θα εμποδίσει αυτόν τον «μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» να χρησιμοποιήσει την κρίση του Brexit για να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν είπε ότι αύριο, όταν ξαναρχίσει τις εργασίες του το κοινοβούλιο, θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ό,τι έγινε. "Ο Μπόρις Τζόνσον κρίθηκε ότι παραπλάνησε τη χώρα. Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί τώρα", επανέλαβε, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κόμματός του που φώναζαν ρυθμικά «Έξω ο Τζόνσον». «Έτσι θα γίνει ο πιο βραχύβιος πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας και δικαίως», τόνισε κατηγορώντας τα μέλη της κυβέρνησης ότι «πιστεύουν ότι οι κανόνες που θέτουν για όλους τους άλλους δεν ισχύουν για τους ίδιους».

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος, στο Μπράιτον, ήταν ενθουσιώδης – σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα, όταν ο Κόρμπιν επικρίθηκε από ορισμένους φιλοευρωπαίους βουλευτές επειδή πίεζε να υιοθετηθεί η δική του στρατηγική για το Brexit –με την ελπίδα ότι θα κερδίσει τις εκλογές– και στη συνέχεια να διεξαχθεί ένα ειδικό συνέδριο για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν οι Εργατικοί σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM
«Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Διεθνή / «Ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος θα σέβεται το διεθνές δίκαιο, τις γυναίκες και τις συμφωνίες»

Η πρώτη Παλαιστίνια ΥΠΕΞ, Βαρσέν Αγκχαμπεκιάν Σαχίν, μίλησε αποκλειστικά στο Euronews και κατήγγειλε αδράνεια της ΕΕ στη Γάζα - Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή
LIFO NEWSROOM
Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Διεθνή / Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μετά από σφοδρές συγκρούσεις με εκατοντάδες νεκρούς στη Σουέιντα

Η κλιμάκωση στη νότια Συρία –με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ισραήλ και πολιτική αστάθεια στην περιοχή της Σουέιντα– επαναφέρει το ζήτημα της εσωτερικής συνοχής στη Συρία
LIFO NEWSROOM
Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

Διεθνή / Η Λεπέν απειλεί να ανατρέψει τον Μακρόν λόγω κατάργησης αργιών και περικοπών 44 δισ. ευρώ

«Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει να επιτεθεί στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αντί να κυνηγήσει τη σπατάλη», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν, κλιμακώνοντας την πίεση προς τον πρωθυπουργό Φρανσουά Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Corbyn ονειρεύεται να αναγκάσει τον Johnson να λειτουργήσει κόντρα στο Brexit ώστε αυτό να ακυρωθεί από τη μια και ταυτόχρονα από το διασυρμό των Tories να επωφεληθεί ο ίδιος ώστε να πάρει την Εξουσία στις επόμενες εκλογές.Με την άρνηση στη συναίνεση για προκήρυξη εκλογών, ο Corbyn λειτουργεί σαν δούρειος ίππος των remainers στο Κοινοβούλιο εξυπηρετώντας συμφέροντα κόντρα στα συμφέροντα του εκλογικού σώματος που τον στηρίζει. Το πολιτικό πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο: υπάρχει ένα Κοινοβούλιο που λειτουργεί κόντρα στην ξεκάθαρα δεδηλωμένη θέληση της πλειοψηφίας των Βρετανών και δεν μπορεί να περιοριστεί η εξουσία του.Πολύ φοβάμαι πως το ΗΒ θα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει, αν το Brexit δεν πραγματοποιηθεί, από όσα αρχικά θα έχει αν το Brexit επιτευχθεί.