Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα λέει «όχι» στις πρόωρες εκλογές μέχρι να συμμορφωθεί ο Τζόνσον με τον νόμο για το Brexit

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα λέει «όχι» στις πρόωρες εκλογές μέχρι να συμμορφωθεί ο Τζόνσον με τον νόμο για το Brexit Facebook Twitter
1

Το Εργατικό Κόμμα δεν θα στηρίξει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι να βεβαιωθεί ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συμμορφωθεί με τον νόμο που τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή του Brexit αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους της αποχώρησης , δήλωσε απόψε ένας εκπρόσωπός του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι Εργατικοί είναι σε επαφή με άλλα κόμματα για το πώς θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο αύριο, όταν θα λειτουργήσει και πάλι η Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί και δεσμεύτηκε ότι θα εμποδίσει αυτόν τον «μη εκλεγμένο πρωθυπουργό» να χρησιμοποιήσει την κρίση του Brexit για να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν είπε ότι αύριο, όταν ξαναρχίσει τις εργασίες του το κοινοβούλιο, θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ό,τι έγινε. "Ο Μπόρις Τζόνσον κρίθηκε ότι παραπλάνησε τη χώρα. Ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί τώρα", επανέλαβε, καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του κόμματός του που φώναζαν ρυθμικά «Έξω ο Τζόνσον». «Έτσι θα γίνει ο πιο βραχύβιος πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας και δικαίως», τόνισε κατηγορώντας τα μέλη της κυβέρνησης ότι «πιστεύουν ότι οι κανόνες που θέτουν για όλους τους άλλους δεν ισχύουν για τους ίδιους».

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα όπου διεξάγεται το συνέδριο του κόμματος, στο Μπράιτον, ήταν ενθουσιώδης – σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα, όταν ο Κόρμπιν επικρίθηκε από ορισμένους φιλοευρωπαίους βουλευτές επειδή πίεζε να υιοθετηθεί η δική του στρατηγική για το Brexit –με την ελπίδα ότι θα κερδίσει τις εκλογές– και στη συνέχεια να διεξαχθεί ένα ειδικό συνέδριο για να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν οι Εργατικοί σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο δημοψήφισμα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Corbyn ονειρεύεται να αναγκάσει τον Johnson να λειτουργήσει κόντρα στο Brexit ώστε αυτό να ακυρωθεί από τη μια και ταυτόχρονα από το διασυρμό των Tories να επωφεληθεί ο ίδιος ώστε να πάρει την Εξουσία στις επόμενες εκλογές.Με την άρνηση στη συναίνεση για προκήρυξη εκλογών, ο Corbyn λειτουργεί σαν δούρειος ίππος των remainers στο Κοινοβούλιο εξυπηρετώντας συμφέροντα κόντρα στα συμφέροντα του εκλογικού σώματος που τον στηρίζει. Το πολιτικό πρόβλημα είναι πραγματικά τεράστιο: υπάρχει ένα Κοινοβούλιο που λειτουργεί κόντρα στην ξεκάθαρα δεδηλωμένη θέληση της πλειοψηφίας των Βρετανών και δεν μπορεί να περιοριστεί η εξουσία του.Πολύ φοβάμαι πως το ΗΒ θα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να λύσει, αν το Brexit δεν πραγματοποιηθεί, από όσα αρχικά θα έχει αν το Brexit επιτευχθεί.