Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι

Νέο βίντεο εκθέτει τον Τρουντό - Τον δείχνει βαμμένο μαύρο σε πάρτι Facebook Twitter
4

Καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε σήμερα ένα βίντεο όπου εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρουντό, με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο, μία ημέρα μετά τη δημοσίευση μιας παρόμοιας φωτογραφίας, η οποία ανάγκασε τον επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης να ζητήσει συγγνώμη, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, επειδή διέπραξε μια «ρατσιστική» ενέργεια.

Χθες το βράδυ, το περιοδικό Time δημοσίευσε μια φωτογραφία, που χρονολογείται από το 2001, όπου διακρίνεται ο Τρουντό με το πρόσωπό του βαμμένο με σκούρο μακιγιάζ, σε ένα πάρτι. Ο ίδιος παραδέχθηκε επιπλέον ότι είχε βάψει το πρόσωπό του σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού που είχε διοργανωθεί στο Λύκειό του λίγα χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ερμηνεύσει ένα τραγούδι του διάσημου καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε.

 

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Καναδού ηγέτη επιβεβαίωσε ότι το βίντεο που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Global News, είναι γνήσιο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για εκείνον, στις αρχές της δεκαετίας του 1990», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Στα πλάνα, ο Τζάστιν Τρουντό, μεταμφιεσμένος σε μαύρο, φαίνεται να διασκεδάζει.

Οι εικόνες με το blackface ή brownface, αμφιλεγόμενες πρακτικές που συχνά θεωρούνται ρατσιστικές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Οκτωβρίου, με αβέβαιη έκβαση για τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Σύμφωνα με ΜΜΕ, το Φιλελεύθερο Κόμμα αποφάσισε να αναστείλει την εκστρατεία του ηγέτη του σήμερα. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο το κόμμα του Τρουντό δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

«Ήταν κάτι που δεν θεωρούσα ρατσιστικό εκείνη την εποχή, όμως το αναγνωρίζω σήμερα ότι ήταν ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα» δήλωσε χθες ο Τρουντό.«Όλη μου τη ζωή εργαζόμουν για να δημιουργήσω ευκαιρίες για τους ανθρώπους, να πολεμήσω τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία» υπογράμμισε ο ίδιος.

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM