Ταχύπλοο στη Βενετία θέλησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας και συνετρίβη - Τρεις νεκροί

Ταχύπλοο στη Βενετία θέλησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας και συνετρίβη - Τρεις νεκροί Facebook Twitter
0

Ένα ταχύπλοο, που επιχείρησε να καταρρίψει ρεκόρ ταχύτητας, συνετρίβη σε έναν τεχνητό ύφαλο στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν πυροσβέστες.

Το πλήρωμα με επικεφαλής έναν 76χρονο ιταλό επιχειρηματία, τον Φάμπιο Μπούτσι, ο οποίος ήταν πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με ταχύπλοα, επιχειρούσε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στη θαλάσσια διαδρομή μεταξύ του Μονακό και της Βενετίας.

Η εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε ότι το σκάφος έτρεχε επί 18 ώρες και 32 λεπτά όταν συνέβη το δυστύχημα και η μέση ταχύτητά του ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Μπούτσι και οι άλλοι δύο χειριστές του σκάφους -ένας εκ των οποίων ήταν Βρετανός- σκοτώθηκαν, ενώ ένα τέταρτο μέλος έπεσε στη θάλασσα και επέζησε, είπαν οι πυροσβέστες.

Ο Μπούτσι σχεδίαζε και κατασκεύαζε ταχύπλοα με την εταιρεία του FB Design και με αυτά έτρεχε σε αγώνες από το 1960 πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ περιλαμβανομένου του ρεκόρ μεγάλης απόστασης για τη θαλάσσια διαδρομή Νέα Υόρκη-Βερμούδες, το 2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM
ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατί οι ΗΠΑ αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες για φόνο στον 94χρονο πρώην πρόεδρο της Κούβας;

Οι ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες για φόνο και άλλα αδικήματα στον Ραούλ Κάστρο, για τον φερόμενο ρόλο του στην κατάρριψη δύο πολιτικών αεροσκαφών Κουβανών εξορίστων το 1996
THE LIFO TEAM