Κάμερον: Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ για το δημοψήφισμα για το Brexit

Κάμερον: Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρήσουν ποτέ για το δημοψήφισμα για το Brexit Facebook Twitter
3

O Nτέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Brexit , επιτέθηκε στον σημερινό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για τη συμπεριφορά του την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος το 2016.

Ο Κάμερον έκανε λόγο για «σκανδαλώδη συμπεριφορά» τότε του Τζόνσον, όπως και του Μάικλ Γκοβ. Οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί είναι ίσως τα επιφανέστερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος που τότε είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης. 

Ο Κάμερον μίλησε στους Times ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του. Ανέφερε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του προκάλεσε «βαθιά μελαγχολία» και πρόσθεσε πως ξέρει πως «μερικοί άνθρωποι δεν θα με συγχωρέσουν ποτέ για το δημοψήφισμα». 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας άσκησε επίσης κριτική στη στρατηγική του τωρινού πρωθυπουργού σε σχέση με την αποχώρηση, ανάμεσα στα άλλα και την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου. 

Τέλος, ο Κάμερον δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος καθώς όπως είπε «έχουμε βαλτώσει». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μόνο "κάποιοι" δεν θα τον συγχωρήσουν;Σε αυτήν την υπόθεση, η πλέον σκανδαλώδης συμπεριφορά είναι σίγουρα η δική του: οργάνωσε το δημοψήφισμα χωρίς να εξετάσει τίποτε στα σοβαρά, απλά ως έναν πολιτικό ελιγμό χάρη στον οποίο (και την σίγουρη νίκη την οποία προσδοκούσε) θα "έκλεινε το στόμα" για πολλά χρόνια στην ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα της αγγλικής Δεξιάς.Και όταν ο αγγλικός λαός -καλώς ή κακώς- αποφάσισε το Μπρέξιτ, αποδείχθηκε ότι οι οργανωτές του δημοψηφίσματος δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τις συνέπειες που θα μπορούσε να συνεπάγεται και για τα επόμενα βήματα που έπρεπε να γίνουν.Η προσωποποίηση της απόλυτης ανευθυνότητας, πολύ πιο ανεύθυνος από τον ξάδελφό του Μπόρις Τζόνσον.
Αν το δούμε από μιαν άλλη άποψη, ο Cameron οργάνωσε ένα δημοψήφισμα που το αποτέλεσμα απέδειξε πως όντως υπήρχε λόγος να διεξαχθεί. Ασφαλώς και φταίει στο ό,τι δεν κατέστρωσε σχέδιο για το πώς θα έπρεπε να λειτουργήσει το ΗΒ σε περίπτωση που το Brexit προκρίνονταν.Όμως αυτό που είναι το μόνο σίγουρο, είναι πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια τις πλήρεις συνέπειες του Brexit σε κάθε χρονική περίοδο στο μέλλον, τόσο για το ΗΒ, όσο και για την ΕΕ. Μόνο εκτιμήσεις μπορεί να κάνει ο καθένας.
Στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κανένα πραγματικό βάλτωμα:Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι βουλευτές που αντιτίθενται στο Brexit προσπαθούν να το ακυρώσουν κόντρα σε κάθε έννοια Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού.Η ΕΕ δεν δέχεται καμιά επιπλέον ουσιαστική αλλαγή στην Συνθήκη Αποχώρησης στην οποία κατάληξε με τη May, ενώ η Συνθήκη αυτή δεν πέρασε από το κοινοβούλιο τρεις φορές. Άρα το Brexit δίχως συμφωνία είναι η μόνη δυνατή επιλογή, επιλογή όμως που απορρίπτει το Κοινοβούλιο απαιτώντας Brexit με συμφωνία.Δηλ. μιλάμε για μια τεχνητά αδιέξοδη κατάσταση, έναν παραλογισμό που δεν οδηγεί πουθενά με μόνο σκοπό την κατάργηση του Brexit δίχως αυτό να εφαρμοστεί.Τα οικονομικά συμφέροντα και από τις δυο μεριές, είναι τεράστια οπότε η κατάλυση της Δημοκρατίας είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.