Απεργία της ΓΣΕΕ

Wall Street Journal: Εισαγγελείς βάζουν στο στόχαστρο Facebook και Google για θέματα ανταγωνισμού

Wall Street Journal: Εισαγγελείς βάζουν στο στόχαστρο Facebook και Google για θέματα ανταγωνισμού Facebook Twitter
0

Επίσημες έρευνες για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και στρέβλωση του ανταγωνισμού ανοίγουν κατά του Facebook και της Alphabet (μητρικής της Google) πολιτειακές εισαγγελικές αρχές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, η έρευνα για την Google αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας (που είναι Ρεπουμπλικάνος) έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο γενικός εισαγγελέας θα εξετάσει τον αντίκτυπο της Google στην αγορά των online διαφημίσεων, καθώς και πιθανό πλήγμα στους καταναλωτές από τον περιορισμό των επιλογών και των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους.

Ξεχωριστά ομάδα εισαγγελέων υπό την γενική εισαγγελέα Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, ανοίγει έρευνα για το Facebook.

Yπενθυμίζεται ότι το Facebook πολύ πρόσφατα κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 5 δισ. δολαρίων με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.

Διεθνή
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ