H μάχη του μπάρμπεκιου - Μια vegan μήνυσε τους γείτονές της για τη μυρωδιά, τον καπνό από το τσιγάρο και πολλά ακόμη

H μάχη του μπάρμπεκιου - Μια vegan μήνυσε τους γείτονές της για τη μυρωδιά, τον καπνό από το τσιγάρο και πολλά ακόμη Facebook Twitter
4

Μια βίγκαν θεραπεύτρια μασάζ στη Δυτική Αυστραλία, οδήγησε τους γείτονές της στο ανώτατο δικαστήριο με καταγγελίες  που περιλαμβάνουν τη μυρωδιά του κρέατος και των ψαριών από τα μπάρμπεκιου τους και δήλωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα για περαιτέρω νομική δράση.

Πολιτειακά και άλλα τοπικά δικαστήρια απέρριψαν τις καταγγελίες της Cilla Carden για τους γείτονές της, που αφορούσαν τις μυρωδιές από το μπάρμπεκιου, τον καπνό από τα τσιγάρα τους, αλλά και το τρίξιμο που έκαναν οι καρέκλες στο τσιμέντο, τα έντονα φώτα και τον θόρυβο που έκαναν τα παιδιά που έπαιζαν μπάσκετ αλλά και τα πουλιά που είχαν ως κατοικίδια.

Σύμφωνα με την Carden, θεραπεύτρια μασάζ, που ζει στο Περθ, η συνεχιζόμενη διαμάχη, της έχει στερήσει την ποιότητα ζωής ενώ κατά την ίδια, οι γείτονές της δρουν με πρόθεση και στόχο να την εκνευρίσουν.

 

«Δεν μπορώ να απολαύσω την πίσω αυλή μου, δεν μπορώ να βγω έξω. Το μόνο που μυρίζω είναι ψάρια», τόνισε, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Η ίδια καταγγέλλει πως δεν καταφέρνει να κοιμηθεί και πως θέλει μόνο να ζήσει ήρεμα τη ζωή της. Στο βίντεο δηλώνει πως το κάνουν επίτηδες και πως δεν αντέχει άλλο τη μυρωδιά από το ψημένο κρέας. 

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη στα δικαστήρια από τον Αύγουστο του 2017. «Οι απαιτήσεις της  Carden αποδείχτηκε ότι δεν ήταν εύλογες και πράγματι ήταν εις βάρος του δικαιώματος των άλλων ιδιοκτητών να απολαμβάνουν το χώρο τους τους με έναν λογικό και αποδεκτό τρόπο», δήλωσε ένας άλλος γείτονας στα μίντια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τον περασμένο μήνα την έφεση της γυναίκας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή η οποία έφτασε να απασχολεί μεγάλα μίντια όπως το TIME και ο Guardian, είναι το πώς διχάζει τους αναγνώστες. Τα δημοσιεύματα έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες σχόλια στα social media καθώς κάποιοι στηρίζουν μερικά από τα αιτήματά της, όπως αυτό με το τσιγάρο, και άλλοι τη βρίσκουν ακραία υπερβολική - ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την απαγόρευση μπάσκετ στα παιδιά και το μπάρμπεκιου.

Οι οργανισμοί νομικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η νομική οδός στις διαφορές μεταξύ γειτόνων μπορεί να είναι μια μακρά και κυρίως δαπανηρή υπόθεση. Αυτό που προτείνουν είναι «ειρήνη» κάτι που θα πρέπει να επιτευχθεί με μεταξύ τους συνεννόηση .

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ