Ταχεία εφαρμογή θανατικής ποινής σε δράστες μαζικών δολοφονιών ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος

Ταχεία εφαρμογή θανατικής ποινής σε δράστες μαζικών δολοφονιών ετοιμάζει ο Λευκός Οίκος Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ έχει συντάξει ένα σχέδιο νόμου το οποίο θα προβλέπει την επιτάχυνση της εφαρμογής της θανατικής ποινής σε δράστες που έχουν καταδικαστεί για διάπραξη μαζικών δολοφονιών, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Μαρκ Σορτ, επιτελάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, ανέφερε στους δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους Air Force 2 ότι το μέτρο θα αποτελέσει μέρος μιας νομοθετικής δέσμης περί των όπλων, που η αμερικανική προεδρία σκοπεύει να καταθέσει στο Κογκρέσο. Ο Πενς, που πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Μπαρ για το θέμα, πρόσθεσε ο Σορτ.

Ο Λευκός Οίκος εργάζεται για να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ένοπλη βία στις ΗΠΑ έπειτα από τις πρόσφατες μαζικές δολοφονίες. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει στηρίξει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας που σχετίζονται με την ένοπλη βία ενώ επίσης εξετάζει διεύρυνση των ελέγχων ιστορικού. Τον περασμένο Αύγουστο, ο  Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την εφαρμογή της θανατικής ποινής για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους, σε μήνυμά του μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Τέξας και Οχάιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε αναλυτικά στα δύο περιστατικά, ανέφερε πως πρέπει να ξεριζωθεί η κουλτούρα της βίας και είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν τους νόμους για την ψυχική υγεία. Τέλος ανέφερε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζεται η νομοθέτηση της θανατικής ποινής για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους, υπογραμμίζοντας ότι η ποινή θα εκτελείται άμεσα χωρίς πολύχρονες και άσκοπες καθυστερήσεις.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Πώς ο Σάντσεθ της Ισπανίας έγινε ο πιο ασταθής φίλος του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την Ισπανία για «έλλειψη σεβασμού» προς το ΝΑΤΟ, απειλώντας με δασμούς, ενώ οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ζητούν από τον Πέδρο Σάντσεθ να «πληρώσει το δίκαιο μερίδιό του» στην άμυνα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΟΛΙΒΙΕ ΦΟΡ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Πολιτική κρίση στη Γαλλία: Ο «φόρος Ζούκμαν» φέρνει σε δύσκολη θέση τον Λεκορνί και δίνει πόντους στους Σοσιαλιστές

Οι Σοσιαλιστές ζητούν «φόρο Ζουκμάν» 2% στις μεγάλες περιουσίες. Ο Λεκορνί αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη πολιτική μάχη της πρωθυπουργίας του
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Διεθνή / Βόρεια Μακεδονία: Ξεκινά η δίκη για τη φονική φωτιά στο Κότσανι με τους 63 νεκρούς

Στις 19 Νοεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο κλαμπ του Κότσανι στη Βόρεια Μακεδονία, όπου 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Συνολικά 37 άτομα κατηγορούνται, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι
LIFO NEWSROOM
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ

Διεθνή / Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Οι τελευταίες στιγμές του μοντέλου και ριάλιτι σταρ - Με ποιον μιλούσε πριν δολοφονηθεί

Το παρελθόν του δράστη - Φέρεται πως είχε προσπαθήσει να την ρίξει από το μπαλκόνι στο παρελθόν - «Αν με αφήσεις, θα σε σκοτώσω και θα σκοτώσω και τη μητέρα σου»
LIFO NEWSROOM