Επανέρχεται στην Κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

Επανέρχεται στην Κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός Facebook Twitter
0

Επάνοδο του τουρκικού «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε με νέα Navtex η Τουρκία.

Η περιοχή που δέσμευσε αφορά τα τεμάχια 2,9 και 13 της Κυπριακής ΑΟΖ και σύμφωνα με την εξαγγελία η δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες.

Το τουρκικό σεισμογραφικό θα συνοδεύεται στην κυπριακή ΑΟΖ από τα σκάφη «Apollo Moon» και «Tanux-1».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας που με δική της Navtex ενημερώνει ότι η εξαγγελία της Τουρκίας αφορά σε παράνομη δραστηριότητα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Επίσης τονίζει ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά από το πλοίο «Μπαρμπαρός» να διακόψει αμέσως την παράνομή του δραστηριότητα», καταλήγει η Navtex που εξέδωσε η Κύπρος μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.


Σημειώνεται ότι το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Τουρκία, όπου μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπεράτωση της παράνομης του δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, το δεύτερο σεισμογραφικό της Τουρκίας, το «Oruc Reis» το οποίο όπως είχε εξαγγείλει τούρκος υπουργός, «βρισκόταν καθ' οδόν για την Ανατολική Μεσόγειο», συνεχίζει να είναι δεμένο σε λιμάνι της θάλασσας του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από philenews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM