Αναχώρησε από το Γιβραλτάρ το ιρανικό τάνκερ

Αναχώρησε από το Γιβραλτάρ το ιρανικό τάνκερ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το τάνκερ που βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης αναχώρησε από το Γιβραλτάρ, όπου παρέμεινε πάνω από έξι εβδομάδες.


«Επιβεβαιώνουμε ότι το δεξαμενόπλοιό μας εγκατέλειψε το Γιβραλτάρ και πλέει σε διεθνή ύδατα έπειτα από 45 ημέρες», ανέφερε ο πρεσβευτής της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χαμίντ Μπαϊντινετζάντ, μέσω Instagram.

Ο διπλωμάτης ενημέρωσε νωρίτερα ότι δύο ομάδες βρίσκονταν καθ' οδόν προς το Γιβραλτάρ για να ετοιμάσουν το Adrian Darya 1, το ως πρότινος Grace 1, για το ταξίδι.

Η κατάσχεση του (πρώην) Γκρέις 1 προκάλεσε σοβαρή κρίση μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης, με τις ιρανικές αρχές να προχωρούν δεκαπέντε ημέρες αργότερα στην κατάσχεση του Stena Impero, δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία, στο Στενό του Χορμούζ, θαλάσσια οδό μεγάλης διεθνούς σημασίας.

Η αναχώρηση του δεξαμενόπλοιου κάνει ορισμένους παρατηρητές να εκφράζουν ελπίδες ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στην περιοχή του Κόλπου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Κυριακή ότι «το Ιράν θα ήθελε να μιλήσουμε», κάτι που απέδωσε στην δεινή θέση που έχει βρεθεί η ιρανική οικονομία, προσθέτοντας πως «μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ γρήγορα, αλλά οι Ιρανοί δεν ξέρουν πώς να αρχίσουν».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM