Πορτογαλία: 20 τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές

Πορτογαλία: 20 τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές Facebook Twitter
0

Η ξηρασία και οι ριπές του ανέμου δυσκολεύουν την μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία, όπου από το Σάββατο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές σε μια ορεινή περιοχή, στα κεντρικά της χώρας.

Από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Καστέλου Μπράνκου έχουν τραυματιστεί 20 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 8 είναι πυροσβέστες. Ένας πολίτης υπέστη σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Λισαβόνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Πορτογαλία: 20 τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές Facebook Twitter

Οι ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία που άγγιζε σήμερα τους 35 βαθμούς, προκάλεσαν πολλές αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απομονωμένα σπίτια κοινοτήτων κοντά στην πόλη Μασάου και οι κάτοικοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας κουβάδες και λάστιχα ποτίσματος, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.


Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει κινητοποιήσει μεγάλο μέρος του δυναμικού της. Γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) περίπου 1.700 πυροσβέστες με 480 οχήματα και 23 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλές κοινότητες, για προληπτικούς λόγους ενώ δύο ακόμα δασικές πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το Σάββατο τέθηκαν υπό έλεγχο τη νύχτα και η μία από αυτές σβήστηκε τελείως γύρω στο μεσημέρι σήμερα. «Τα αίτια των πυρκαγιών αυτών ερευνώνται (...) Το παράξενο είναι: πώς γίνεται πέντε μεγάλες φωτιές να ξεκίνησαν σε τόσο κοντινές μεταξύ τους περιοχές;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Ως υπαίτιος για μία από τις πυρκαγιές συνελήφθη σήμερα στο Καστέλου Μπράνκου ένας άνδρας 55 ετών. Όμως ο ύποπτος δεν φαίνεται να έπαιξε κάποιον ρόλο στις άλλες φωτιές που ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Πορτογαλία: 20 τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές Facebook Twitter
Πορτογαλία: 20 τραυματίες από τις μεγάλες πυρκαγιές Facebook Twitter

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ