Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων»

Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» Facebook Twitter
EPA
2

Ο υπουργός παιδείας του Ισραήλ, Ραφί Πέρετζ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» μπορεί να λειτουργήσει, προκαλώντας αντιδράσεις. 

«Νομίζω πως είναι εφικτό», είπε ο Πέρετζ, ορθόδοξος ραβίνος, σε τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι είναι βαθιά εξοικειωμένος με το ζήτημα. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πέρετζ ως «απαράδεκτες». Οι δηλώσεις καταδικάστηκαν από μερίδα του πολιτικού κόσμου και ακτιβιστές. 

H «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» γνωρίζει ευρεία αποδοκιμασία σε όλον τον κόσμο. Στόχος της είναι να μεταστρέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμού του ατόμου με ψυχολογικά, πνευματικά και μερικές φορές σωματικά μέσα. 

Τι δήλωσε ο Πέρετζ

 

«Πιστεύω ότι η μεταστροφή [του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου] είναι εφικτή», δήλωσε ο Πέρετζ το Σάββατο. «Μπορώ να σας πω ότι έχω μια βαθιά οικειότητα με την εκπαίδευση και επίσης το έχω κάνει», δήλωσε. Παράλληλα περιέγραψε τον τρόπο που αντέδρασε όταν ένας ομοφυλόφιλος του μίλησε για τη σεξουαλικότητά του. 

«Πρώτα από όλα τον αγκάλιασα. Του μίλησα πολύ ζεστά. Του είπα: Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας στοχαστούμε», είπε ο υπουργός. «Ο στόχος είναι πρώτα από όλα να γνωρίσει τον εαυτό του καλά ... και μετά να αποφασίσει», δήλωσε ο Πέρετζ. 

Αργότερα προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του λέγοντας πώς δεν εννοούσε ότι τα ομοφυλόφιλα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τη «θεραπεία μεταστροφής», σύμφωνα με την Jerusalem Post. 

Αποδοκιμασία από Νετανιάχου, Αριστερά και ακτιβιστές

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «απαράδεκτες» και σημείωσε πως σε αυτές δεν αντανακλάται ούτε η θέση της κυβέρνησης, ούτε η δική του. Παράλληλα ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πέρετζ, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος του υπερεθνικιστού συνασπισμού Ενωμένη Δεξιά για να εκφράσει την αποδοκιμασία του. 

Το αριστερό Μερέτζ, ανέφερε ότι η «θεραπεία μεταστροφής ομοφυλοφίλων» αποτελεί επικίνδυνη πρακτική που έχει οδηγήσει εφήβους ακόμα και στην αυτοκτονία, ενώ οργάνωση ακτιβιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πέρετζ. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τι προβληματίζεστε κύριε Νετανιάχου; Σάμπως, δεν ξέρατε τις αντιλήψεις του υπουργού σας ή σας χαλάει την "εικόνα";Παρεμπιπτόντως:"Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα»".