Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων»

Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» Facebook Twitter
EPA
2

Ο υπουργός παιδείας του Ισραήλ, Ραφί Πέρετζ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» μπορεί να λειτουργήσει, προκαλώντας αντιδράσεις. 

«Νομίζω πως είναι εφικτό», είπε ο Πέρετζ, ορθόδοξος ραβίνος, σε τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι είναι βαθιά εξοικειωμένος με το ζήτημα. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πέρετζ ως «απαράδεκτες». Οι δηλώσεις καταδικάστηκαν από μερίδα του πολιτικού κόσμου και ακτιβιστές. 

H «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» γνωρίζει ευρεία αποδοκιμασία σε όλον τον κόσμο. Στόχος της είναι να μεταστρέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμού του ατόμου με ψυχολογικά, πνευματικά και μερικές φορές σωματικά μέσα. 

Τι δήλωσε ο Πέρετζ

 

«Πιστεύω ότι η μεταστροφή [του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου] είναι εφικτή», δήλωσε ο Πέρετζ το Σάββατο. «Μπορώ να σας πω ότι έχω μια βαθιά οικειότητα με την εκπαίδευση και επίσης το έχω κάνει», δήλωσε. Παράλληλα περιέγραψε τον τρόπο που αντέδρασε όταν ένας ομοφυλόφιλος του μίλησε για τη σεξουαλικότητά του. 

«Πρώτα από όλα τον αγκάλιασα. Του μίλησα πολύ ζεστά. Του είπα: Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας στοχαστούμε», είπε ο υπουργός. «Ο στόχος είναι πρώτα από όλα να γνωρίσει τον εαυτό του καλά ... και μετά να αποφασίσει», δήλωσε ο Πέρετζ. 

Αργότερα προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του λέγοντας πώς δεν εννοούσε ότι τα ομοφυλόφιλα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τη «θεραπεία μεταστροφής», σύμφωνα με την Jerusalem Post. 

Αποδοκιμασία από Νετανιάχου, Αριστερά και ακτιβιστές

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «απαράδεκτες» και σημείωσε πως σε αυτές δεν αντανακλάται ούτε η θέση της κυβέρνησης, ούτε η δική του. Παράλληλα ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πέρετζ, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος του υπερεθνικιστού συνασπισμού Ενωμένη Δεξιά για να εκφράσει την αποδοκιμασία του. 

Το αριστερό Μερέτζ, ανέφερε ότι η «θεραπεία μεταστροφής ομοφυλοφίλων» αποτελεί επικίνδυνη πρακτική που έχει οδηγήσει εφήβους ακόμα και στην αυτοκτονία, ενώ οργάνωση ακτιβιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πέρετζ. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Τι προβληματίζεστε κύριε Νετανιάχου; Σάμπως, δεν ξέρατε τις αντιλήψεις του υπουργού σας ή σας χαλάει την "εικόνα";Παρεμπιπτόντως:"Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα»".