Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων»

Ισραήλ: Ο υπουργός Παιδείας υπέρ της «θεραπείας μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» Facebook Twitter
EPA
2

Ο υπουργός παιδείας του Ισραήλ, Ραφί Πέρετζ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» μπορεί να λειτουργήσει, προκαλώντας αντιδράσεις. 

«Νομίζω πως είναι εφικτό», είπε ο Πέρετζ, ορθόδοξος ραβίνος, σε τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι είναι βαθιά εξοικειωμένος με το ζήτημα. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Πέρετζ ως «απαράδεκτες». Οι δηλώσεις καταδικάστηκαν από μερίδα του πολιτικού κόσμου και ακτιβιστές. 

H «θεραπεία μεταστροφής των ομοφυλοφίλων» γνωρίζει ευρεία αποδοκιμασία σε όλον τον κόσμο. Στόχος της είναι να μεταστρέψει τον σεξουαλικό προσανατολισμού του ατόμου με ψυχολογικά, πνευματικά και μερικές φορές σωματικά μέσα. 

Τι δήλωσε ο Πέρετζ

 

«Πιστεύω ότι η μεταστροφή [του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου] είναι εφικτή», δήλωσε ο Πέρετζ το Σάββατο. «Μπορώ να σας πω ότι έχω μια βαθιά οικειότητα με την εκπαίδευση και επίσης το έχω κάνει», δήλωσε. Παράλληλα περιέγραψε τον τρόπο που αντέδρασε όταν ένας ομοφυλόφιλος του μίλησε για τη σεξουαλικότητά του. 

«Πρώτα από όλα τον αγκάλιασα. Του μίλησα πολύ ζεστά. Του είπα: Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας στοχαστούμε», είπε ο υπουργός. «Ο στόχος είναι πρώτα από όλα να γνωρίσει τον εαυτό του καλά ... και μετά να αποφασίσει», δήλωσε ο Πέρετζ. 

Αργότερα προσπάθησε να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του λέγοντας πώς δεν εννοούσε ότι τα ομοφυλόφιλα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τη «θεραπεία μεταστροφής», σύμφωνα με την Jerusalem Post. 

Αποδοκιμασία από Νετανιάχου, Αριστερά και ακτιβιστές

Από την πλευρά του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «απαράδεκτες» και σημείωσε πως σε αυτές δεν αντανακλάται ούτε η θέση της κυβέρνησης, ούτε η δική του. Παράλληλα ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Πέρετζ, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος του υπερεθνικιστού συνασπισμού Ενωμένη Δεξιά για να εκφράσει την αποδοκιμασία του. 

Το αριστερό Μερέτζ, ανέφερε ότι η «θεραπεία μεταστροφής ομοφυλοφίλων» αποτελεί επικίνδυνη πρακτική που έχει οδηγήσει εφήβους ακόμα και στην αυτοκτονία, ενώ οργάνωση ακτιβιστών ζήτησαν την παραίτηση του Πέρετζ. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Τι προβληματίζεστε κύριε Νετανιάχου; Σάμπως, δεν ξέρατε τις αντιλήψεις του υπουργού σας ή σας χαλάει την "εικόνα";Παρεμπιπτόντως:"Την περασμένη Τρίτη, ο Πέρετζ, προκάλεσε και πάλι οργή, όταν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είπε σε συναδέρφους του υπουργούς ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα»".